• Zrenjaninac Dušan Belić postao fudbalski sudija prve kategorije

    Dvadesettrogodišnji Zrenjaninac Dušan Belić uspešno je položio ispit za zvanje fudbalskog sudije prve kategorije, saopštio je Fudbalski savez Vojvodine (FSV).   Dušan Belić je jedan od 12 sudija Srpske lige Vojvodina koji su unapredili svoja sudijska zvanja. Na ovoj listi, osim Belića, nema drugih imena iz Zrenjanina i ostalih srednjobanatskih opština.   PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac Dušan Belić postao fudbalski sudija prve kategorije

    Dvadesettrogodišnji Zrenjaninac Dušan Belić uspešno je položio ispit za zvanje fudbalskog sudije prve kategorije, saopštio je Fudbalski savez Vojvodine (FSV).

     

    Dušan Belić je jedan od 12 sudija Srpske lige Vojvodina koji su unapredili svoja sudijska zvanja. Na ovoj listi, osim Belića, nema drugih imena iz Zrenjanina i ostalih srednjobanatskih opština.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci dominirali: Majstorović savladao Karakaševića, titula Petkovu

     

    „Pretprošla nedelja bila je veoma plodonosna za Sudijsku organizaciju Vojvodine. Naime, 12 sudija Srpske lige Vojvodina i petorica sudija područnih fudbalskih liga bili su uspešni na polaganju ispita i na taj način su unapredili svoja zvanja“, saopštio je Fudbalski savez Vojvodine.

     

    dušan belić
    Foto: Miloš Živković

     

     

    Polaganje ispita za zvanje fudbalskog sudije prve kategorije održano je u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Od 28 sudija iz cele Srbije, sudijsku organizaciju FSV predstavljalo je 12 sudija i po opštem mišljenju ostavili su ubedljivo najbolji utisak i uspešno položili ispit.

     

    „Sudijska organizacija Vojvodine, uz veliku podršku rukovodstva FSV, nesmanjenim intenzitetom nastavlja aktivnosti na omasovljenju sudijskog kadra i poboljšanju uslova i rada sudijske organizacije u svakom segmentu“, dodaje se u saopštenju.

     

    dušan belić
    Foto: Miloš Živković

     

    Fudbal počeo da trenira sa pet godina

     

    Dušan Belić je fudbal počeo da trenira od svoje pete godine, a na preporuku oca je sa 16 godina odsudio svoju prvu utakmicu.

     

    – Kako su se utakmice ređale tako sam sve više osećao da je to poziv kojim bih voleo da se bavim. Nakon osam godina suđenja, položio sam za fudbalskog sudiju prve kategorije, što je ujedno i poslednji ispit koji može da se položi u Srbiji. Presrećan sam što sam ovako mlad dobio šansu i nadam se da će moji snovi nastaviti da se ostvaruju. Pored suđenja, radim u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina i student sam na master studijama inženjerstva zaštite na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu – kaže Dušan za portal zrenjaninski.com.

     

    dušan belić
    Još kao mali se družio sa sudijskom pištaljkom

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport