• Zrenjanin ovog vikenda domaćin velikog međunarodnog festivala viteškog sporta

    Internacionalni turnir u mačevanju za mlađe kategorije biće održan 29. i 30. aprila u Hali sportova „Zvonko Vujin“ u Zrenjaninu, u organizaciji ovdašnjeg Mačevalačkog kluba Omladinac.   Do pre nekoliko godina ovaj turnir u našem gradu bio je poznat pod nazivom „Bic cup“ i „Uskršnji turnir“. Ovog puta on se zove „Fence.rs cup“.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin ovog vikenda domaćin velikog međunarodnog festivala viteškog sporta

    Internacionalni turnir u mačevanju za mlađe kategorije biće održan 29. i 30. aprila u Hali sportova „Zvonko Vujin“ u Zrenjaninu, u organizaciji ovdašnjeg Mačevalačkog kluba Omladinac.

     

    Do pre nekoliko godina ovaj turnir u našem gradu bio je poznat pod nazivom „Bic cup“ i „Uskršnji turnir“. Ovog puta on se zove „Fence.rs cup“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vladimir Stankov (FK Budućnost): Srpska Crnja je nadomak ostvarenja sna

     

    Takođe, po prvi put, turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske mačevalačke konfederacije. Kao takav, boduje se za zvaničnu evropsku rang listu u kategoriji do 14 godina.

     

    Pored svih domaćih klubova, organizatori su dobili prijave i od klubova iz Mađarske, Rumunije, Turske, Hrvatske, Kipra, Švedske, Jermenije, pa čak i iz Singapura. Stoga se u Zrenjaninu ovog vikenda očekuje pravi festival viteškog sporta sa više od 400 takmičara i gostiju.

     

    Borbe su na programu u subotu i nedelju od 9 do 18 časova. Takmičari će oprobati svoju snagu u disciplinama mač i floret za uzrast dece do 10, 12, 14 i 17 godina, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

     

    Mačevalački klub Omladinac će predstavljati više od 30 takmičara. Za većinu njih ovo će biti prvi put da se takmiče u svom rodnom gradu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Organizatori pozivaju sugrađane da dođu u Halu sportova „Zvonko Vujin“ da se bolje upoznaju sa ovim sportom, koji je u Zrenjaninu zastupljen preko 130 godina, kao i da podrže takmičare Omladinca.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport