• Zrenjanin i zvanično postao Evropski grad sporta 2021.

    Zrenjanin je danas u Lisabonu promovisan u Evropski grad sporta 2021. godine. Svečanost je, uz prisustvo čelnika Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe) i svih gradova nosilaca te titule, zbog poznate epidemiološke situacije, održana onlajn.   Zrenjanin je, ujedno, postao i prvi grad iz Republike Srbije koji je zaslužio takvo priznanje.   Evropskoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin i zvanično postao Evropski grad sporta 2021.

    Zrenjanin je danas u Lisabonu promovisan u Evropski grad sporta 2021. godine. Svečanost je, uz prisustvo čelnika Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe) i svih gradova nosilaca te titule, zbog poznate epidemiološke situacije, održana onlajn.

     

    Zrenjanin je, ujedno, postao i prvi grad iz Republike Srbije koji je zaslužio takvo priznanje.

     

    Evropskoj prestonici sporta Lisabonu pripala je čast da primi zastavu i srebrnu plaketu od strane predsednika ACES Europe Đan Frančeska Lupatelija. Lisabon je bio i domaćin ceremonije tokom koje su promovisani regioni, gradovi i lokalne sredine i u ostalim kategorijama. Kako su na svom sajtu naveli organizatori, zbog pandemije je otkazana gala svečanost u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu. Doneta je odluka da se promocija održi u glavnom gradu Portugala, koji je poneo prestižnu titulu i postao „Evropska prestonica sporta 2021“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Branislav Lojpur: SAS zaslužuje da igra u Prvoj fustal ligi Srbije

     

    U ime Grada Zrenjanina, u ceremoniju se uključio gradonačelnik Simo Salapura, koji je bio i šef tima za kandidaturu našeg grada. Obrativši se svim učesnicima, Salapura se zahvalio na ukazanom poverenju i dobijenom priznanju. Istakao je da se Zrenjanin priprema da u potpunosti opravda zvanje Evropskog grada sporta i doprinese afirmaciji evropskog sportskog pokreta, okupljenog oko asocijacije ACES Europe. Uputio je čestitke predstavnicima svih gradova okupljenih oko titule.

     

    – Velika nam je čast što smo deo evropskih prestonica i gradova sportske federacije. Moje kolege i ja radujemo se ostvarenju rezultata koji će poboljšati sportske uslove u našem gradu na svim nivoima. Nadam se da ćemo se lično videti sledeće godine i razmeniti iskustva o bavljenju sportom u ovim kovid okolnostima. Želim vam sve najbolje i dobro zdravlje. Veliki sportski pozdrav iz Srbije i grada Zrenjanina – poručio je Salapura tokom današnje ceremonije u Lisabonu.

     

    Zrenjanin u odabranom društvu evropskih gradova

     

    Zrenjanin se našao u odabranom društvu desetak evropskih gradova koji su zaslužili titulu Grad sporta, koja se dodeljuje u kategoriji naselja od 25.000 do 500.000 stanovnika. Podsećamo, Evropski grad sporta 2021. Zrenjanin je postao zahvaljujući bogatoj sportskoj tradiciji, visokim sportskim dometima, sportskoj masovnosti i organizovanosti. Takođe, i zahvaljujući organizaciji velikih takmičenja i značajnim ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu.

     

    Istaknuto je da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve istaknute i od strane ASEC Europe i koja je razvila uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ваљда ће сада Европски град спорта смоћи снаге да направи бициклистичку стазу до румунске границе, обећану пре неколико година. Румуни су давно урадили стазу од своје границе до Темишвара.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport