• Zorana Nikolić i Zurab Datunašvili dobitnici nagrade „Jovan Mikić Spartak“

    Prestižno sportsko priznanje „Jovan Mikić Spartak”, kojim se nagrađuju najbolji pojedinci i sportski kolektivi u Vojvodini, uručeno je ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti u amfiteatru Spensa.   Našim vrhunskim sportistima, trenerima i sportskim radnicima nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras.   PROČITAJTE JOŠ: Utakmica […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zorana Nikolić i Zurab Datunašvili dobitnici nagrade „Jovan Mikić Spartak“

    Prestižno sportsko priznanje „Jovan Mikić Spartak”, kojim se nagrađuju najbolji pojedinci i sportski kolektivi u Vojvodini, uručeno je ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti u amfiteatru Spensa.

     

    Našim vrhunskim sportistima, trenerima i sportskim radnicima nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Utakmica između Proletera i Spartaka imaće humanitarni karakter

     

    Ovogodišnji laureati u kategoriji sportista i sportistkinja su kik-bokserka Zorana Nikolić, članica Kik–boks kluba Spartanac iz Žitišta, i rvač Zurab Datunašvili, član Rvačkog kluba Proleter iz Zrenjanina.

     

    Spartakovu nagradu u kategoriji sportskog radnika dobili su Bojan Milošević iz Novog Sada i Darko Karan iz Zrenjanina.

     

    spartakova nagrada

     

    Čestitajući ovogodišnjim dobitnicima, pokrajinski sekretar Dane Basta je istakao da se ovo prestižno sportsko priznanje tradicionalno dodeljuje 54. put. Dodao je da je za nama još jedna, nimalo laka godina.

     

    – I ove godine, uprkos svemu, ostvareni su značajni sportski rezultati. Profesionalizam i ozbiljnost sa kojima su naši sportisti i sportski radnici pristupali svakom novom izazovu, iznad svega su vredni poštovanja – istakao je Basta.

     

    Predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras podsetila je na to da je nagrada „Jovan Mikić Spartak“ najznačajnije sportsko priznanje koje se dodeljuje za vrhunske sportske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta u Vojvodini.

     

    – Nagrada je ustanovljena 14. novembra 1967. godine. Prva dodela je usledila već naredne godine. Od tada se u kontinuitetu dodeljuje za najviša sportska dostignuća u više različitih kategorija. Nosiocima priznanja ova nagrada je statusna odrednica u hijerarhiji njihovih sportskih rezultata. Ujedno je dodatna želja da se ostvare još veći rezultati – istakla je Juras.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Nagradu „Jovan Mikić Spartak” do sada je dobilo preko 900 sportista, sportskih radnika i organizacija.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]