• Zadrugar jesenji deo prvenstva završio prvi na tabeli, bez ijednog poraza

    Fudbalski klub Zadrugar iz Lazareva jesenji deo prvenstva u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina završio je na prvom mestu na tabeli, sa 33 osvojena boda i bez ijednog pretrpljenog poraza u dosadašnjih 13 kola.   Dominaciju na terenu fudbaleri Zadrugara demonstrirali su i u poslednjem jesenjem kolu, odigranom sredinom novembra. Tada su na domaćem […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zadrugar jesenji deo prvenstva završio prvi na tabeli, bez ijednog poraza

    Fudbalski klub Zadrugar iz Lazareva jesenji deo prvenstva u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina završio je na prvom mestu na tabeli, sa 33 osvojena boda i bez ijednog pretrpljenog poraza u dosadašnjih 13 kola.

     

    Dominaciju na terenu fudbaleri Zadrugara demonstrirali su i u poslednjem jesenjem kolu, odigranom sredinom novembra. Tada su na domaćem terenu savladali OFK Stajićevo ubedljivim rezultatom 4:0.

     

    Kapiten Zadrugara Branislav Lojpur kaže za portal zrenjaninski.com da je ekipa naporno trenirala, da je išla korak po korak i da se trud isplatio.

     

    – Polusezonu smo priveli kraju bez poraza, što je veliki uspeh. Međutim, posao još nije gotov, tako da se ni u nastavku prvenstva nećemo nimalo opuštati. Pokazali smo karakter, jer smo se nakon slabije igre i remija ponovo dizali i ostvarivali pobede – ističe kapiten neporažene ekipe.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sjajan nastup karatistkinje Dunje Rajić na Balkanskom šampionatu

     

    Zanimljiv je podatak da se u timu Zadrugara trenutno nalazi 20 igrača iz sela. Jedini momak iz grada je Marko Milovac, kog su saigrači prihvatili i koga smatraju svojim.

     

    – Ekipa je puna samopouzdanja i pozitivne energije. U timu vlada dobra atmosfera, svi smo drugari i van terena, što je jako bitno – ocenjuje Branislav Lojpur.

     

    U nastavku trke, smatra on, Zadrugar očekuje duplo teži posao, jer u svaku utakmicu mora da uđe maksimalno ozbiljno, ako hoće do cilja, a to je ulazak u viši rang takmičenja.

     

    – Liga je dosta jaka i izjednačena, ali verujem u svoju ekipu i momke, odnosno da ćemo prebroditi sve što nam dolazi u susret. Zadrugar ima prvoligaške uslove, što retko koji seoski klub ima, i zaslužuje više. Poštovaćemo svakog protivnika, ali je cilj jasan, a to je prvo mesto na tabeli – naglašava Lojpur, koji je u dosadašnjem delu prvenstva postigao sedam golova i upisao deset asistencija.

     

    branislav lojpur
    Branislav Lojpur (Foto: FK Zadrugar)

     

    Milovac prvi strelac tima, Marković najmlađi u ekipi

     

    Sa 13 postignutih golova, Marko Milovac je prvi strelac tima. Na listi strelaca Zrenjaninske A lige ispred njega se nalazi samo Gabrijel Isak iz MSK-a, koji je dvadeset puta zatresao mrežu protivnika.

     

    – Ovaj deo sezone smo završili veoma uspešno, a golova je bilo na svim utakmicama. Ceo tim se trudio za ovaj rezultat. Veoma mi je drago što smo za 75. godišnjicu kluba svojim radom i trudom osvojili titulu jesenjih prvaka. Takođe mi je drago što sam deo ove ekipe – kaže Marko Milovac, koji se nada da će Zadrugar i u nastavku beležiti pobede.

     

    – Uz dobrog trenera i odličnu atmosferu među igračima, idemo utakmicu po utakmicu za ulazak u viši rang takmičenja – dodaje Milovac.

     

    Najmlađi u timu iz Lazareva je sedamnaestogodišnji Ranko Marković, koji je pravo otkrovenje i koji je na terenu proveo čak 1.166 minuta, što je više od ostalih saigrača.

     

    – Mislim da smo, i pored nekoliko kikseva, zasluženo završili na vodećoj poziciji i osvojili titulu jesenjeg šampiona. Atmosfera unutar ekipe je na najvišem mogućem nivou. Svi igrači se odlično poznaju i druže već dugi niz godina. Istakao bih da su skoro svi ti momci rodom iz Lazareva i da su svoje prve fudbalske korake načinili baš u ovom klubu – naglašava Ranko Marković.

     

    Prema njegovim rečima, dobra je stvar što u prolećnom delu sezone glavni konkurenti za vrh tabele dolaze Zadrugaru u goste.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača uspeti da vratimo naš Zadrugar tamo gde i pripada, u viši rang takmičenja – zaključuje Marković.

     

    fudbalski klub zadrugar
    Foto: FK Zadrugar

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport