• Za takmičare Mačevalačkog kluba Omladinac ova godina počela izuzetno uspešno

    Ova godina je za takmičare Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina počela izuzetno uspešno.   Šesnaestoro zrenjaninskih mačevalaca takmičilo se na državnom prvenstvu za kadete i juniore, koje je održano u Subotici. Prvenstvo je okupilo najbolje mlade takmičare iz Srbije, u disciplinama floret, mač i sablja, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.   PROČITAJTE JOŠ: Savate: Nikolija […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za takmičare Mačevalačkog kluba Omladinac ova godina počela izuzetno uspešno

    Ova godina je za takmičare Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina počela izuzetno uspešno.

     

    Šesnaestoro zrenjaninskih mačevalaca takmičilo se na državnom prvenstvu za kadete i juniore, koje je održano u Subotici. Prvenstvo je okupilo najbolje mlade takmičare iz Srbije, u disciplinama floret, mač i sablja, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Savate: Nikolija Ilić najuspešnija juniorka, njenim trenerima dodeljena specijalna priznanja

     

    Zrenjaninci su se kući vratili sa pregršt medalja.

     

     

    Zlatom su se okitili kadet Kosta Kantar u disciplini floret, juniori Patrik Barši, Kosta Kantar i Tadej Mirković ekipno u disciplini floret, kao i juniorke Teodora Pomorišac, Tara Majkić, Isidora Bikić i Isidora Doroški ekipno u disciplini mač.

     

    Vicešampioni države su junior Patrik Barši u floretu, Mila Zorić u disciplini kadetski i juniorski floret, zatim juniori Stefan Nešić, David Ujčić i Viktor Čoma ekipno u disciplini mač, kao i juniorke Nađa Radlovački, Mila Zorić i Minja Pražić ekipno floret.

     

    Bronzane medalje osvojili su juniorka Teodora Pomorišac u disciplini mač, kadetkinje Isidora Bikić (mač) i Nađa Radlovački (mač i floret), kadet Tadej Mirković (mač) i junior Stefan Nešić (floret).

     

    mačevalački klub omladinac zrenjanin

     

    Bronza na šampionatu Mediterana

     

    Na šampionatu Mediterana, koji je održan u Zagrebu, takmičarka MK Omladinac Magdalena Ćika osvojila je bronzanu medalju u U15 kategoriji, u disciplini mač. Magdalena je, inače, Novosađanka i od skoro je članica zrenjaninskog kluba. Već nekoliko godina trenira sa bivšim trenerom Omladinca Veselkom Dumitrovim.

     

    „Ovo je dugoočekivana medalja. Nakon deset godina, MK Omladinac je ponovo na postolju mediteranskog šampionata. Magdaleni je ovo još jedno u nizu odličja, jer nije bilo domaćeg ni međunarodnog takmičenja na kojem nije bila na postolju, najčešće kao šampionka. Čestitamo našoj takmičarki i želimo joj uspešan nastavak sezone“, kažu za portal zrenjaninski.com u MK Omladinac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kulinarski slot specijalitet doneo Beograđaninu 1.281.030 dinara!

     

    Takmičare Omladinca tek očekuju brojna takmičenja, kako strana, tako i domaća.

     

    „Očekuje nas učešće na juniorskom svetskom kupu za mač u Vršcu, Vratislavia kup u Poljskoj za floret, Trofej Silnog za mač u Beogradu, Filip Mihalj i Olimpici takmičenja u Mađarskoj u floretu i maču, tradicionalni Uskršnji turnir u Zrenjaninu i, naravno, seniorsko i pionirsko državno prvenstvo na kraju sezone. Evropsko prvenstvo za kadete i juniore će se ove godine održati u Talinu, a Omladinac će predstavljati Magdalena Ćika i Mila Zorić. Njih dve su se uspešno kvalifikovale plasmanom na domaćoj i evropskoj rang listi“, ističu u Mačevalačkom klubu Omladinac.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport