• Vladimir Ivić proglašen za najboljeg fudbalskog trenera u Izraelu!

    Zrenjaninac Vladimir Ivić izabran je za najboljeg fudbalskog trenera u Izraelu, nakon sjajnog rezultata koji je postigao sa Makabijem.   Srpski stručnjak je i ove sezone predvodio Fudbalski klub Makabi iz Tel Aviva, koji je na ubedljiv način odbranio šampionsku titulu. Naime, Ivićev tim tri kola pre kraja prvenstva ima 12 bodova prednosti u odnosu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vladimir Ivić proglašen za najboljeg fudbalskog trenera u Izraelu!

    Zrenjaninac Vladimir Ivić izabran je za najboljeg fudbalskog trenera u Izraelu, nakon sjajnog rezultata koji je postigao sa Makabijem.

     

    Srpski stručnjak je i ove sezone predvodio Fudbalski klub Makabi iz Tel Aviva, koji je na ubedljiv način odbranio šampionsku titulu. Naime, Ivićev tim tri kola pre kraja prvenstva ima 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Makabi Haifu.

     

    Makabi je tri kola pre kraja šampionata uverljivim trijumfom nad gradskim rivalom Hapoelom (3:0) stigao do 24. titule šampiona. U ovoj sezoni, Vladimir Ivić je vodio tim na 33 meča, zabeležio 24 pobede, devet remija, a tri kola pre kraja klub nije zabeležio nijedan poraz.

     

    Pročitajte još: Legendarna braća Ilija i Vladimir Ivić pomažu FK Mladost

     

    – Svi smo presrećni. Uradili smo nešto što se meri sa sportskim podvigom, jer smo velike rivale kao što su Makabi Haifa, Ber Ševa i Beitar ostavili iza nas, i to u sezoni u kojoj su svi želeli da dokažu da su veći i bolji od nas. Mi smo pokazali suprotno i kolektivnom igrom i sjajnom klupskom politikom pokazali da smo zaista ponos Izraela – izjavio je Ivić za „Novosti“.

     

    Uspešan i kao fudbaler i kao trener

     

    Vladimir Ivić je rođen u Zrenjaninu, 7. maja 1977. godine. Bivši je srpski fudbaler i nekadašnji državni reprezentativac, a danas je fudbalski trener. Za razliku od starijeg brata Ilije, bivšeg igrača Crvene zvezde, Vladimir se igrački afirmisao u večitom rivalu Partizanu.

     

    Karijeru je počeo u zrenjaninskom Proleteru, u kom se fudbalski afirmisao. Karijeru je 1998. nastavio u beogradskom Partizanu. Sa crno-belima je osvojio tri šampionske titule (1999, 2001 i 2003) i jedan kup (2001). Bio je kapiten tokom 2004. za vreme pozajmice Saše Ilića u Španiji. Partizan je napustio 2004. godine kada odlazi u Borusiju iz Menhengladbaha.

     

    U nemačkom timu je proveo samo jesenji deo sezone 2004/05. kada odlazi u AEK iz Atine, čiji je sportski direktor tada bio njegov brat Ilija Ivić. U AEK-u provodi dve sezone, da bi kasnije igrao za solunske rivale Aris i PAOK.

     

    Na klupi Makabija, kao trener, sedi od 2018. godine, a pored dve titule osvojio je i izraelski Kup u prošloj sezoni.

     

    Prethodno je tokom 2016/17. vodio grčki PAOK i sa tim klubom, takođe, uzeo Kup.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport