• Više stotina plivača na takmičenju „Grand prix – Kup Zrenjanina“

    U organizaciji Plivačkog kluba Proleter, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, od 31. oktobra do 3. novembra će, po 27. put, biti održan veliki plivački miting pod nazivom „Grand prix – Kup Zrenjanina 2019“. Miting će biti organizovan na Gradskom bazenu.   Prijave se još primaju, ali već sada se zna da će na takmičenju učestvovati […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Više stotina plivača na takmičenju „Grand prix – Kup Zrenjanina“

    U organizaciji Plivačkog kluba Proleter, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, od 31. oktobra do 3. novembra će, po 27. put, biti održan veliki plivački miting pod nazivom „Grand prix – Kup Zrenjanina 2019“. Miting će biti organizovan na Gradskom bazenu.

     

    Prijave se još primaju, ali već sada se zna da će na takmičenju učestvovati između oko 500 takmičara iz deset zemalja.

     

    – Iz Srbije će učestvovati plivači iz 40 klubova, a dolaze nam i prijatelji iz inostranstva – Turske, Italije, Mađarske, svih okolnih zemalja – rekao je danas na konferenciji za novinare Dragan Jocić, direktor mitinga. – Posebno nas raduje to što nam iz Francuske, iz Grenobla, stiže desetoro takmičara, na čelu sa Arkadijem Vjačaninom, našim nekadašnjim članom, koji je karijeru nastavio u Francuskoj. Zahvaljujući tome, plivači Proletera će u decembru ići na takmičenje u Francusku posle mnogo, mnogo godina – istakao je Jocić.

     

    grand prix kup zrenjanina
    Dragan Jocić i Simo Salapura

     

    Provera pred državno prvenstvo u malim bazenima

     

    Za plivače iz Srbije miting „Grand prix – Kup Zrenjanina“ je poslednja provera pred državno prvenstvo u malim bazenima, koje će se održati za šest nedelja.

     

    – Kvalitet mitinga je odličan. Plivaće reprezentativci iz mnogih zemalja. Očekujemo dolazak Vuka Čelića, koji je obezbedio učešće na Olimpijadi u Tokiju, a plivaće i nova nada srpskog plivanja Mina Stanisavljević. Od domaćih takmičara, najviše očekujemo od naših reprezentativaca Lene Stoiljkovski, Justina Cvetkova, Ognjena Kovačevića i Lare Lilić. U zavidnoj su formi i verujem da će pasti i neki rekordi – istakao je Jocić.

     

    Pročitajte još: Osnovci iz „Njegoša“ pobrali aplauze na skupu mladih džudista (Foto)

     

    Miting počinje u četvrtak prepodne, a svečano otvaranje biće istog dana u 17.45 časova. Traje do nedelje, s tim da su prepodne zakazane kvalifikacije, a finalne trke odvijaće se u popodnevnim satima.

     

    – Drago nam je što smo domaćini jednom ovakvom takmičenju – dodao je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. – Istakao bih da ova sportska manifestacija ima i humanitarni karakter. Deo prihoda, naime, ide u fond koji smo osnovali ove godine „Sportom do boljeg sutra“. Sredstva iz fonda namenjena su poboljšanju uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece u socijalnoj potrebi – istakao je Salapura.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport