• Osnovci iz „Njegoša“ pobrali aplauze na skupu mladih džudista (Foto)

    U beogradskom sportskom centru „Šumice“, gde se tradicionalno održavaju takmičenja u džudou, svečano je obeležen 28. oktobar. U pitanju je Međunarodni dan ovog olimpijskog borilačkog sporta. Svetski dan džudoa obeležava se na rođendan osnivača džudoa, majstora Džigoro Kana.   Velikim javnim časom ujedno je obeležena i prva godina projekta „Džudo u škole“. Džudo savez Srbije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osnovci iz „Njegoša“ pobrali aplauze na skupu mladih džudista (Foto)

    U beogradskom sportskom centru „Šumice“, gde se tradicionalno održavaju takmičenja u džudou, svečano je obeležen 28. oktobar. U pitanju je Međunarodni dan ovog olimpijskog borilačkog sporta. Svetski dan džudoa obeležava se na rođendan osnivača džudoa, majstora Džigoro Kana.

     

    Velikim javnim časom ujedno je obeležena i prva godina projekta „Džudo u škole“. Džudo savez Srbije realizuje ovaj projekat pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Olimpijskog komiteta Srbije i Svetske džudo federacije.

     

    Mladi džudisti iz zrenjaninske Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, učesnici projekta „Džudo u škole“, prikazali su na tatamiju šta su do sada naučili. Zajedno sa drugarima iz ostalih osam škola, koje učestvuju u ovom korisnom i lepom projektu, pobrali su aplauze svih prisutnih.

     

     

    Džudo savez Srbije, inače, i ove godine se uključio u veliku akciju Svetske džudo federacije „Posadi drvo“. Ova akcija ima za cilj da svi zajedno pomognemo našoj planeti.

     

    „Danas više od 40 miliona ljudi širom sveta vežba džudo. Kada bi svi posadili jedno drvo, postigao bi se značajan doprinos očuvanju naše planete. Upravo zato su mladi džudisti posadili devet sadnica. To su učinili u ime Džudo saveza Srbije, odnosno devet škola koje učestvuju u projektu. Zaista je bilo lepo učestvovati u ovom događaju i biti deo velike džudo porodice. Deca i učesnici projekta „Džudo u škole“ su uživali i još jednom pokazali da je ovaj sport s razlogom proglašen za najkorisniji za uzrast od 4 do 21 godine“, saopštio je Omladinski džudo klub Proleter.

     

    Pročitajte još: Uspešni na dva fronta, kući se vratili sa puno medalja

     

    U ovoj akciji, uz decu i trenera Tomislava Kohajma, učestvovali su i direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Marija Mijoković i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

     

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport