• Veoma uspešna godina za takmičare Atletskog kluba Proleter

    Za takmičare i trenere Atletskog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna.   – Prema bilansu uspešnosti, Proleter je na šestom mestu od svih atletskih klubova u zemlji, a ako se gledaju rezultati u seniorskoj kategoriji, zauzeli smo peto mesto, što je za ovu tešku godinu veliki […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veoma uspešna godina za takmičare Atletskog kluba Proleter

    Za takmičare i trenere Atletskog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna.

     

    – Prema bilansu uspešnosti, Proleter je na šestom mestu od svih atletskih klubova u zemlji, a ako se gledaju rezultati u seniorskoj kategoriji, zauzeli smo peto mesto, što je za ovu tešku godinu veliki uspeh – kaže za portal zrenjaninski.com trener Atletskog kluba Proletera Mladen Grujić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mužljanci dobili novo igralište za mali fudbal s veštačkom travom

     

    Za ovu visoku poziciju najzaslužniji su takmičari koji su osvajali medalje na državnim takmičenjima u zimskoj sezoni, u dvorani, kao i u letnjem delu takmičenja.

     

    – U seniorskoj konkurenciji osvojili smo sedam medalja, tri u dvorani, četiri u letnjem delu sezone. Nosioci medalja su Angela Terek u višeboju i Gordana Stankov na 400 metara sa preponama. Takođe, medalje su osvojile i ženska štafeta 4×100 i 4×400 metara. Štafeta je bila u sastavu Angela Terek, Gordana Stankov, Jovana Stojanov i Anastasija Kašaš – ističe Grujić.

     

    takmičari atletskog kluba proleter

     

    Lične rekorde postigli Igor Garaj i Velibor Nikolić

     

    Odlična je ove godine bila i Jovana Gladić, koja je bila član reprezentacije na Balkanijadi u Istanbulu, na 1500 i 3000 metara. Tu su i osvajači medalja Vojislav Gagić na 3000 metara stipl čez i Jovan Milošev, koji je istrčao lični rekord na 400 metara sa preponama. Medalju je osvojio je Ivan Garaj na državnom prvenstvu u bacanju kladiva. On je odlično bacao i kuglu i disk.

     

    Lične rekorde i odlične rezultate u trčanju ove godine su postigli i Igor Garaj na 400 metara i Velibor Nikolić na 800 metara.

     

    – Na svim takmičenjima smo imali ekipe, od kategorije mlađih pionira do seniora. Posebno sam ponosan na to što imamo formirane i mušku i žensku seniorsku ekipu. To je u današnje vreme veliko postignuće – ističe Grujić.

     

    On se nada da će naredna godina biti bolja, lepša i još uspešnija.

     

    takmičari atletskog kluba proleter

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport