• Veljko Kuburović, novajlija u redovima Proletera: Došao sam u veliki klub

    Sportski direktor Proletera Momir Rnić otkrio je ove nedelje jedan zanimljiv podatak – rukometni klub iz Zrenjanina će u narednoj takmičarskoj sezoni, po prvi put u svojoj istoriji, na poziciji desnog beka imati na raspolaganju tri levoruka igrača. Jedan od njih je i Veljko Kuburović, koji je ovog leta došao iz Višegrada i pojačao redove […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veljko Kuburović, novajlija u redovima Proletera: Došao sam u veliki klub

    Sportski direktor Proletera Momir Rnić otkrio je ove nedelje jedan zanimljiv podatak – rukometni klub iz Zrenjanina će u narednoj takmičarskoj sezoni, po prvi put u svojoj istoriji, na poziciji desnog beka imati na raspolaganju tri levoruka igrača. Jedan od njih je i Veljko Kuburović, koji je ovog leta došao iz Višegrada i pojačao redove Proletera.

     

    Kuburović je prvi put u Zrenjaninu i već se navikava na život u banatskoj ravnici. Ugostili smo ga u kafeu „Izlog“, koji se nalazi u sklopu hotela „Vojvodina“, i sa njim razgovarali o dosadašnjoj karijeri, prvim utiscima o našem gradu i očekivanjima od predstojeće sezone.

     

    Ovaj momak je rođen 6. decembra 2001. godine u Priboju. Još kao mali je zavoleo rukomet i on mu je oduvek bio u srcu. Kako kaže, tako je i ostalo do današnjih dana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rukometaši Proletera počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu (Foto)

     

    Prve rukometne korake napravio je u Priboju i tamo je igrao sve do 2018. Posle je prešao u Rukometni klub Višegrad, gde se i afirmisao kao igrač, a za to je zaslužan trener Željko Jaćimović.

     

    Proleter mu je treći klub u karijeri i prvi put se susreće sa ARKUS ligom.

     

    – Sportski direktor Momir Rnić je kontaktirao jednog mog dobrog prijatelja i preko njega su me zvali. Pre toga nisam imao nikakve naznake da će me zvati u Zrenjanin. Bilo je to zaista prijatno iznenađenje za mene. Baš sam se obradovao i sve smo se dogovorili u svega nekoliko reči. Odmah sam spakovao stvari i došao u Zrenjanin. Nisam se dvoumio nijedne sekunde – priča Veljko Kuburović za portal zrenjaninski.com.

     

    veljko kuburović

     

    Prvi utisci odlični

     

    On kaže da je imao još nekoliko ponuda, ali da mu je ova koja je došla iz Proletera bila najprimaljivija.

     

    – Prvi put sam u Zrenjaninu, nikada ranije nisam bio u ovom gradu, ali sam čuo mnogo lepih stvari o njemu. Čuo sam i za Proleter, to je veliko ime i veliki klub. Nadam se da ću opravdati poverenje koje mi je dala uprava kluba i trudiću se da uvek pružim svoj maksimum – naglasio je Kuburović.

     

    Kako kaže, nikoga od novih saigrača nije ranije poznavao.

     

    – Momci su me odmah prihvatili i zaista su sjajni. Za sada je sve super i nadam se da će tako biti i ubuduće – dodaje naš sagovornik.

     

    Na kraju razgovora, otkrio je i ambicije Proletera u novoj sezoni elitnog takmičenja.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ambicije su nam da predstojeću sezonu završimo među prvih osam ekipa, a sledeće godine, ako nas zdravlje posluži, da napadamo Evropu – ističe Veljko Kuburović.

     

    veljko kuburović

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport