• Veliki uspeh rvača Proletera i reprezentativaca Srbije na Svetskom kupu

    Petorica rvača zrenjaninskog Proletera nastupila su za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu u grčko-rimskom stilu, koji se održava u Beogradu, i za svoju zemlju su osvojila tri bronze. Bronzane medalje izborili su Kristijan Fris, Viktor Nemeš i Zurabi Datunašvili. Srbiju su, ispred Proletera, predstavljali i Sebastijan Kolompar i Mihail Kadžaja.   Već prvog dana Svetskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veliki uspeh rvača Proletera i reprezentativaca Srbije na Svetskom kupu

    Petorica rvača zrenjaninskog Proletera nastupila su za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu u grčko-rimskom stilu, koji se održava u Beogradu, i za svoju zemlju su osvojila tri bronze. Bronzane medalje izborili su Kristijan Fris, Viktor Nemeš i Zurabi Datunašvili. Srbiju su, ispred Proletera, predstavljali i Sebastijan Kolompar i Mihail Kadžaja.

     

    Već prvog dana Svetskog kupa našoj reprezentaciji su pripale dve bronzane medalje koje su osvojili Viktor Nemeš (77 kg) i Zurabi Datunašvili (87 kg). Sebastijan Kolompar (55kg) ovom prilikom zauzeo je 11. mesto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: SAS pobedom u Bujanovcu okončao jesenji deo šampionata

     

    U ponedeljak je, u Hali 1 Beogradskog sajma, održano pet novih finalnih borbi na Svetskom kupu. Kristijan Fris je sigurno rvao i pobedio predstavnika Mađarske, te tako osvojio treću medalju za Srbiju na ovom takmičenju. Ovo je, ujedno, bio i Frisov oproštajni nastup za reprezentaciju. U bogatoj sportskoj karijeri ostaće upisano da je osvoijo svetsku bronzu 2007, evropsku bronzu 2007. i titulu šampiona Evrope 2017. godine u Novom Sadu.

     

    Od reprezentativnog dresa, u 36. godini, oprostio se i bivši član Proletera i naš najuspešniji rvač svih vremena, olimpijski i svetski šampion Davor Štefanek, osvajač devet seniorskih medalja.

     

    „Iskreno se zahvaljujemo dvojici velikih sportista, predvodnika naše najuspešnije generacije u istoriji srpskog rvanja. Oni su proneli slavu Srbije i srpskog sporta širom sveta“, saopštio je Rvački savez Srbije.

     

    rvači proletera na svetskom kupu
    Foto: Rvački klub Proleter

     

    Čestitke gradonačelnika Zrenjanina

     

    Inače, tri bronzane medalje na Svetskom kupu su izuzetan rezultat, budući da na ovom šampionatu učestvuje 51 zemlja sa 505 učesnika sa svih kontinenata.

     

    Tim povodom, čestitke Rvačkom klubu Proleter i osvajačima medalja uputio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. On je istakao da najtrofejniji gradski sportski kolektiv nastavlja da reprezentuje svoj grad i našu zemlju na najbolji mogući način.

     

    – Bogatoj zbirci svetskih trofeja dodali ste još tri vredna odličja i po ko zna koji put dokazali da ste među najboljima u najjačoj konkurenciji. U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime čestitam Frisu, Nemešu i Datunašviliju na osvojenim medaljama. Rvačkom klubu Proleter upućujem čestitke za ostvarene rezultate i kontinuitet u visokostručnom sportskom i trenažnom radu. Vi ste jedan od važnih činilaca zbog kojih je naš grad proglašen Evropskim gradom sporta 2021. godine – poručio je Salapura.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport