• Veliki porodični tekvondo izazov: Jedinstven događaj u našem gradu

    Tekvondo klub Proleter iz Zrenjanina u nedelju, 5. juna, s početkom u 16 časova, organizuje sportsku manifestaciju „Veliki porodični tekvondo izazov“.   Događaj će biti održan u dvorištu Mediinske škole u Zrenjaninu.   PROČITAJTE JOŠ: Kompanija „Radun AVIA“ bila važan deo drugog Zrenjaninskog maratona   Trener Proletera Petar Vidaković kaže da je ovo jedinstven događaj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veliki porodični tekvondo izazov: Jedinstven događaj u našem gradu

    Tekvondo klub Proleter iz Zrenjanina u nedelju, 5. juna, s početkom u 16 časova, organizuje sportsku manifestaciju „Veliki porodični tekvondo izazov“.

     

    Događaj će biti održan u dvorištu Mediinske škole u Zrenjaninu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kompanija „Radun AVIA“ bila važan deo drugog Zrenjaninskog maratona

     

    Trener Proletera Petar Vidaković kaže da je ovo jedinstven događaj u našem gradu, čije teme su porodica i značaj bavljenja sportom, kao i promocija zdravih životnih navika.

     

    – Ovom prilikom porodice će se takmičiti u pet disciplina. Samo takmičenje je osmišljeno tako da su roditelji podrška svojoj deci i pomažu im da sakupe što više bodova tokom nadmetanja – ističe Vidaković.

     

    U prvoj disciplini takmiči se porodica protiv porodice. Izvode se udarci na elektronskoj opremi koja beleži poene na ekranu, a pobednik je porodica koja ima više poena. Igra je više nego zanimljiva, a posetioci će moći da navijaju za svoju omiljenu porodicu.

     

    – U drugoj disciplini takmiče se samo roditelji protiv roditelja. Ovde nam je želja da probudimo uspavani takmičarski duh kod roditelja. Ako uspemo da podstaknemo nekoga da se ponovo rekreativno bavi sportom, to će biti naša velika pobeda – ističe Petar Vidaković.

     

    Roditelji u ulozi trenera

     

    U trećoj disciplini radi se sportska borba. Kod ove discipline je interesantno što su roditelji u ulozi trenera.

     

    – Ovde nam je želja da dete oseti istinsku ljubav i veliku podršku roditelja u nastojanju da se bavi sportom – objašnjava Vidaković.

     

    Četvrta disciplina su forme, a peta tehnike lomljenja, u kojoj se deca takmiče u atraktivnom izvođenju udaraca. Cilj je da se polomi daska koja je debljine jedan centimetar.

     

    – Biće tu i udaraca iz skoka i okreta, i verujem da će te scene zadiviti Zrenjanince – dodaje Vidaković.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pokrovitelji ovog događaja su, između ostalih, Grad Zrenjanin, kompanije „Mlekoprodukt“ i „Gomex“, kao i Tekvondo asocijacija Srbije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport