Sport Vesti Zrenjanin

VEČNA MU SLAVA I HVALA: Žitište će čuvati sećanje na svog Mistera!

radomir antić
Foto: Instagram/Atletiko Madrid

Povodom iznenadne smrti proslavljenog fudbalskog trenera i igrača Radomira Antića, oglasio se i čelnik opštine Žitište Mitar Vučurević. Podsetimo, Radomir Antić, slavni Mister, kako su ga mnogi zvali, rođen je upravo u Žitištu.

 

– Opština Žitište upućuje izraze najiskrenijeg saučešća porodici proslavljenog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića. Veoma nas je potresla iznenadna vest o smrti našeg Žitištanina. Svi građani opštine sa ponosom su isticali da je Radomir rođen i jedno vreme živeo u ovoj sredini, a i on sam voleo je, u bezbroj intervjua, da sa ponosom kaže „moje Žitište“. Sa ponosom ćemo čuvati sećanje na jednog od najboljih fudbalera i najboljih svetskih fudbalskih stručnjaka. Večna mu slava i hvala – poručio je Mitar Vučurević, u ime opštine Žitište i u svoje lično ime.

 

Radomir Antić (Žitište, 22. novembar 1948 — Madrid, 6. april 2020) bio je istaknuti srpski i jugoslovenski fudbaler, a potom i izuzetno uspešni fudbalski trener i stručnjak.

 

Najveći deo igračke karijere proveo je noseći crno-beli dres beogradskog Partizana. Ostaće upamćen kao jedini fudbalski stručnjak koji je u svojoj karijeri bio trener u sva tri slavna španska fudbalska giganta, u Real Madridu, Atletiko Madridu i Barseloni. Takođe je jedan od samo dvojice trenera koji su bili na čelu stručnog štaba i Barselone i Reala. Bio je i selektor reprezentacije Srbije od 2008. do 2010. godine.

 

 

Pročitajte još: Kik-bokser Tomislav Milić trenira i održava formu na terasi stana

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM