• UTAKMICA ZA PAMĆENJE: Proleter osvojio Kup Vojvodine u rukometu!

    RK Jedinstvo (Novi Bečej) – RK Proleter (Zrenjanin) 25:26 (poluvreme 14:14)   Ekipa RK Proleter osvojila je Kup Vojvodine u rukometu, nakon večerašnje pobede u finalu nad ekipom RK Jedinstvo rezultatom 26:25. Igrač Proletera Nenad Todorov je u poslednjim sekundama meča, u dramatičnoj završnici, uspeo da šutne loptu u protivnički gol za konačnih 26:25.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UTAKMICA ZA PAMĆENJE: Proleter osvojio Kup Vojvodine u rukometu!

    RK Jedinstvo (Novi Bečej) – RK Proleter (Zrenjanin) 25:26 (poluvreme 14:14)

     

    Ekipa RK Proleter osvojila je Kup Vojvodine u rukometu, nakon večerašnje pobede u finalu nad ekipom RK Jedinstvo rezultatom 26:25. Igrač Proletera Nenad Todorov je u poslednjim sekundama meča, u dramatičnoj završnici, uspeo da šutne loptu u protivnički gol za konačnih 26:25.

     

    Za najboljeg strelca finala proglašen je igrač Proletera Momir Rnić koji je devet puta zatresao protivničku mrežu. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je već pomenuti Nenad Todorov, čiji pogodak je doveo Zrenjanince na šampionsko postolje.

     

    Večeras je viđena borbena, veoma izjednačena i svih 60 minuta zanimljiva utakmica. Tokom celog meča menjale su se ekipe u vođstvu. A Proleter je i pre finala bio blagi favorit, jer se takmiči u višem rangu.

     

    I jedna i druga ekipa je do sada jedanput igrala u finalu Kupa Vojvodine, ali ni Novobečejci ni Zrenjaninci iz tih susreta nisu izašli kao pobednici. Sve do sada, kada su Zrenjaninci osvojili Kup Vojvodine.

     

    Ovogodišnje finale odigrano je u prepunom Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, pred publikom koja je zdušno navijala za svoje klubove.

     

    Ovo finale je, inače, održano u sklopu obeležavanja 70 godina rada Rukometnog saveza Vojvodine.

     

    Pročitajte još: Bagljaš slavio u poslednjoj utakmici jesenjeg dela prvenstva

     

    Šef struke RK Jedinstvo, trener Mihajlo Petković, kazao je pre utakmice da će njegov tim svoju šansu tražiti u velikoj borbenosti i zalaganju na terenu.

     

    – Daćemo sve od sebe da napravimo bolji rezultat. Igramo pred našom publikom, a pobeda bi bila kruna ove polusezone – izjavio je Petković.

     

    Igrač Proletera iz Zrenjanina Dušan Mirić kazao je pre susreta da je protivnik veoma iskusan.

     

    – Dugi niz godina igraju zajedno. To što igraju pred svojom publikom će sigurno biti veliki motiv – rekao je Mirić.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport