• Uprava i igrači Radničkog zadovoljni dosadašnjim učinkom u prvenstvu

    Jesenji deo prvenstva u okviru Srpske lige Vojvodina fudbaleri Radničkog iz Zrenjanina završili su na šestom mestu na tabeli, sa osvojenim 31 bodom i skorom od devet pobeda, četiri nerešene utakmice i šest poraza.   Pobedu u poslednjem, 19. kolu, pred zimsku pauzu, Zrenjaninci su ostvarili na domaćem terenu, nad ekipom FK Dinamo 1945 iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uprava i igrači Radničkog zadovoljni dosadašnjim učinkom u prvenstvu

    Jesenji deo prvenstva u okviru Srpske lige Vojvodina fudbaleri Radničkog iz Zrenjanina završili su na šestom mestu na tabeli, sa osvojenim 31 bodom i skorom od devet pobeda, četiri nerešene utakmice i šest poraza.

     

    Pobedu u poslednjem, 19. kolu, pred zimsku pauzu, Zrenjaninci su ostvarili na domaćem terenu, nad ekipom FK Dinamo 1945 iz Pančeva. Junak ovog meča bio je Žarko Matić. On je drugi gol za Radnički, vredan osvajanja tri boda i boljeg plasmana na tabeli, postigao u drugom minutu zaustavnog vremena.

     

    – Prvu polusezonu ocenio bih uspešnom iz više razloga. Jedan od njih je taj što su nas svi otpisali pre prvenstva i govorili da nemamo dovoljno iskustva da izguramo sezonu. Samo su ljudi iz uprave bili uz nas. I još jedna stvar – po broju bodova delimo peto mesto sa Tisom iz Adorjana, od ukupno 20 ekipa. To uopšte nije loše kada pogledamo godinu i situaciju koja nas je zadesila – kaže za portal zrenjaninski.com Žarko Matić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uprava Jedinstva ogorčena zbog odnosa sudija prema Karađorđevčanima

     

    On dodaje da utakmica koja je odigrana prošlog vikenda na stadionu kraj Skrobare nije prva koju je Radnički dobio u poslednjim sekundama meča. Bodove su na taj način Zrenjaninci doneli i Subotice, Sakula, Kule…

     

    – Naravno, osećaj na poslednjoj utakmici, na kojoj sam bio strelac drugog gola, bio je fenomenalan. Ništa lepše za kraj sezone nije moglo da mi se desi nego da donesem pobedu svom timu protiv favorizovanog Dinama. Naravno, za sve do sada postignuto zaslužni su cela ekipa i trener Predrag Kandić – napominje Matić.

     

    Jedan od najistaknutijih igrača u redovima Radničkog očekuje da će svi članovi ekipe ostati zdravi. Dodaje da će, uz njihov trud i rad, rezultati svakako doći.

     

    fk radnički - fk sloboda
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Darko Tošić: Ovo je specifična godina

     

    Sportski direktor FK Radnički Darko Tošić smatra da klub treba da bude zadovoljan postignutim rezultatima u polusezoni.

     

    – Ovo je specifična godina zbog pandemije koronavirusa koja nas je zadesila i ona sa sobom nosi razne probleme. Situacija je u finansijskom smislu uticala na sve klubove na svetu, pa tako i na nas. To se videlo već u letnjem prelaznom roku kada su nas napustili iskusni igrači, prvenstveno oni koji nisu sa područja Zrenjanina. Pokušali smo da skockamo tim koji može da ispuni zacrtani cilj, a to je pre svega opstanak u ligi – kaže za portal zrenjaninski.com Darko Tošić.

     

    On podseća da je godina specifična i po tome što je Srpska liga Vojvodina proširena na 20 klubova i da je odigrano 19 kola u prvom delu sezone.

     

    – To su četiri kola više, mesec dana igranja duže nego u prethodnoj godini. To povlači za sobom duže pripreme, veći igrački kadar, više troškova… – ističe Tošić.

     

    Po njegovim rečima, 31 bod je premašio očekivanja uprave kluba, a do toga se došlo jer su prevladali timski duh i pozitivna atmosfera koja je stvorena u redovima crveno-crnih iz grada na Begeju.

     

    – Ponosni smo i na činjenicu da smo afirmisali mlade igrače, našu decu, koja su 2002, 2003. i 2004. godište. Oni su naše bogatstvo i računamo na njih u narednom periodu – napominje sportski direktor Radničkog.

     

    Planovi za naredni period zavise od razvoja situacije sa koronavirusom, ali u klubu navode da su postavili temelje i da uz malu nadogradnju, odnosno uz dovođenje tri – četiri iskusna igrača, klub može da se bori za sam vrh tabele, a kasnije i za prelazak u viši rang takmičenja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport