• Umesto Zrenjaninskog polumaratona ove godine nova akcija u oktobru

    Zrenjaninskog polumaratona ove godine definitivno neće biti ali će, kako portal zrenjaninski.com saznaje, trkači ipak moći da vrednuju svoj rezultat.   – Zbog situacije sa koronavirusom, polumaraton ove godine neće biti organizovan. Ipak, odlučili smo da jednu celu nedelju, od 3. do 11. oktobra, posvetimo trčanju – kaže za naš portal Miroslav Molnar, jedan od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Umesto Zrenjaninskog polumaratona ove godine nova akcija u oktobru

    Zrenjaninskog polumaratona ove godine definitivno neće biti ali će, kako portal zrenjaninski.com saznaje, trkači ipak moći da vrednuju svoj rezultat.

     

    – Zbog situacije sa koronavirusom, polumaraton ove godine neće biti organizovan. Ipak, odlučili smo da jednu celu nedelju, od 3. do 11. oktobra, posvetimo trčanju – kaže za naš portal Miroslav Molnar, jedan od organizatora dosadašnjh polumaratona.

     

    Svi koji žele da samostalno istrče polumaraton moći će da svoje vreme zabeleže telefonom ili satom. Postignuto vreme će onda biti vrednovano, a najbolji će dobiti simbolične nagrade.

     

    – Rešili smo da u to vreme prikupljamo i humanitarnu pomoć, a kome će biti upućena odlučićemo kada za to dođe vreme – ističe Molnar.

     

    On dodaje da su sve gradske trke, polumaratoni i maratoni u svetu otkazani.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tri medalje za veslače Begeja 1883, jedna za Zreneks 1995

     

    – Organizuju se trke u prirodi, jer je u prirodi ipak bezbednije. Upravo smo nedavno učestvovali na jednoj takvoj trci na Fruškoj gori, u dužini od 27,8 kilometara, a ja sam osvojio treće mesto – navodi Molnar.

     

    miroslav molnar

     

    Miroslav Molnar: Bavite se fizičkim aktivnostima napolju

     

    Sagovornik našeg portala preporučuje svima koji mogu da trče rekreativno i da se bave fizičkim aktivnostima napolju što je moguće više. Pogotovo dok vremenski uslovi to dozvoljavaju.

     

    – Za imunitet, koji će nam biti potreban u toku zimskih meseci i u daljoj borbi sa virusom, fizička aktivnost ima neprocenjiv značaj – ističe Molnar.

     

    On se, inače, nalazi i na čelu Društva pedagoga fizičke kulture.

     

    – Časovi fizičkog vaspitanja u školi skraćeni su na 30 minuta. Trebalo bi da fizičko učenici imaju tri puta nedeljeno. U mnogim školama, zbog rasporeda, izbačen je jedan čas. To što je preostalo je nedovoljno. Po mišljenju pedagoga fizičke kulture, baš sad bi trebalo povećati fond na pet časova nedeljno. Nastava se može organizovati u skladu sa svim merama. Po preporuci, sada radimo atletiku i napolju smo. Loptaški sportovi nisu dozvoljeni, ali ima nekih naznaka da bi se to moglo desiti, ukoliko bi svaki učenik imao svoju loptu. Mislim da ćemo se u hodu prilagođavati, ali bih preporučio mladima da, bez obzira na to koliko časova imaju u školi, slobodno vreme koriste za što više aktivnosti napolju. To je najbolji način borbe protiv virusa i za povećanje imuniteta – zaključuje Miroslav Molnar.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport