• Učešćem na Svetskom kupu, Nikola Kovačević stekao veliko iskustvo

    U periodu od 26. do 29. maja, u poljskom gradu Poznanju, održan je drugi Svetski kup u kajaku, na kojem su učestvovala 572 takmičara iz 47 zemalja. Među njima je bio i najbolji takmičar Kajak kluba Begej iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije Nikola Kovačević.   Cilj odlaska na ovo veliko takmičenje bila je provera forme za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Učešćem na Svetskom kupu, Nikola Kovačević stekao veliko iskustvo

    U periodu od 26. do 29. maja, u poljskom gradu Poznanju, održan je drugi Svetski kup u kajaku, na kojem su učestvovala 572 takmičara iz 47 zemalja. Među njima je bio i najbolji takmičar Kajak kluba Begej iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije Nikola Kovačević.

     

    Cilj odlaska na ovo veliko takmičenje bila je provera forme za predstojeće Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore, koje će biti održano krajem juna u Beogradu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dragan Mladenović i Jovana Stelkić pobednici Zrenjaninskog maratona

     

    Nikola Kovačević je učestvovao u dve olimpijske discipline. Prvo je nastupio u K-4 500m sa partnerima Stefanom Vrdoljakom, Lukom Stojkovim i Brankom Lagundžićem. Zatim je nastupio i u K-2 500m sa partnerom Lukom Stojkovim.

     

    Konkurencija je bila izuzetno jaka u obe discipline, pa je posada K-4 u kvalifikacijama zauzela šesto mesto sa vremenom 1:24:1. Time se direktno plasirala u polufinale, gde su naši momci zauzeli osmo mesto sa vremenom 1:23:9. Tako su obezbedili mesto u B finalu.

     

    U jednoj od šest jakih grupa u kvalifikacionoj trci, u disciplini K-2, Nikola i Luka su zauzeli šesto mesto sa vremenom 1:35:7. Nažalost, to ih nije odvelo u polufinale.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Sve u svemu, ovo je veliko iskustvo za naše mlade takmičare, naročito za Nikolu. Trener Uroš Pavlović će analizirati sve izveslane trke i pokušati da eliminiše nedostake u naredne četiri nedelje, kada naše reprezentativce očekuje najznačajnije evropsko takmičenje ove godine u Beogradu“, saopštio je Kajak klub Begej iz Zrenjanina.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]