• U višim rangovima Omladinac FAM, ASK i ŽFK Banat Bagljaš

    U Službenom listu Fudbalskog saveza Srbije od 10. maja ozvaničeni su ishodi takmičenja. Sezona u srpskim ligama i svim nižim rangovima završena je sa stanjem na tabelama od 15. marta. Prvaci odlaze u više stepene.   U svim takmičenjima suspenduju se utakmice baraža i pravo klubova da po tom osnovu napreduju u viši stepen za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U višim rangovima Omladinac FAM, ASK i ŽFK Banat Bagljaš

    U Službenom listu Fudbalskog saveza Srbije od 10. maja ozvaničeni su ishodi takmičenja. Sezona u srpskim ligama i svim nižim rangovima završena je sa stanjem na tabelama od 15. marta. Prvaci odlaze u više stepene.

     

    U svim takmičenjima suspenduju se utakmice baraža i pravo klubova da po tom osnovu napreduju u viši stepen za sezonu 2020/21. Ispadaju najslabiji, u skladu sa propozicijima liga. Detalji ostalih odluka mogu da se pročitaju na sajtu FSS.

     

    U Vojvođansku fudbalsku ligu Istok niko ne dospeva iz Srpske lige. Prvak je Sloboda (Novi Kozarci) i odlazi u viši rang. Po propozicijama ispadaju poslednja dva kluba – 15. je Radnički (Sutjeska), a 16. Begej (Žitište). Ulaze prvaci Područne fudbalske lige Zrenjanin – Omladinac FAM (Botoš), i Područne fudbalske lige Pančevo – Jedinstvo (Vlajkovac). Tako se pojavljuje jedno upražnjeno mesto. Za njega mogu da konkurišu svi klubovi neposredno nižeg stepena takmičenja (PFL Zrenjanin i PFL Pančevo), u roku od pet dana od odluke nadležnog saveza (u ovom slučaju FS Vojvodine).

     

    Pročitajte još: Igračica Lehela Milena Nikolić iz Tomaševca fudbal zavolela uz braću

     

    Redosled na dnu PFL Zrenjanin od 14. do 16. mesta izgleda ovako: Polet (Nakovo), Jedinstvo (Bočar) i Radnički 1911 (Jaša Tomić). Odlazak u niži rang siguran je za Radnički 1911 i Jedinstvo.

     

    Prvak A lige FSG Zrenjanin, ASK (Aradac), stekao je status u PFL, isto kao i pobednik MFL Kikinda – Žitište, Vojvodina (Bašaid). Iz A lige ispada Zlatica, a u taj rang dospeva prvak B lige ŽFK Banat Bagljaš.

     

    U sezoni 2020/21. isti će biti broj učesnika u A i B ligi FSG Zrenjanin, 11 i šest.

     

    Izvor: Fudbalski savez Grada Zrenjanina

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport