• Igračica Lehela Milena Nikolić iz Tomaševca fudbal zavolela uz braću

    Tomaševčanka Milena Nikolić fudbal je počela da igra pre skoro dve decenije, i to baš kao i sve fudbalerke sa ovih prostora – sa dečacima.   – Fudbal sam zavolela pored rođenog brata i dva brata od strica. Igrala sam se sa njima, a dečaci kao dečaci, najviše vole fudbal. Kad god im je falio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Igračica Lehela Milena Nikolić iz Tomaševca fudbal zavolela uz braću

    Tomaševčanka Milena Nikolić fudbal je počela da igra pre skoro dve decenije, i to baš kao i sve fudbalerke sa ovih prostora – sa dečacima.

     

    – Fudbal sam zavolela pored rođenog brata i dva brata od strica. Igrala sam se sa njima, a dečaci kao dečaci, najviše vole fudbal. Kad god im je falio igrač, golman, sudija, ja sam uskakala – priča za portal zrenjaninski.com Milena Nikolić.

     

    Od 2002. ona je svoju igru pretvorila i u angažman, tako da je te godine postala članica Ženskog fudbalskog kluba Futura. U ovom klubu provela je četiri godine, pa je prešla u Kalemegdan iz Beograda, a zatim je igrala za Novi Bečej, Radnički i Stajićevo. Sada je članica Lehela iz Mužlje.

     

    – Ženski fudbal kod nas nije tako zanimljiv i popularan kao u svetu. Ipak, uvek se nađe dovoljno devojaka i mladih žena kojima je san da šutiraju bubamaru. Danas u Lehelu uvek na raspolaganju imamo 16 – 17 stalnih igračica, od kojih je najstarija jedna Melenčanka sa 35 godina – kaže naša sagovornica.

     

    Pročitajte još: FK Begej zatečen odlukom nadležnih, u godini jubileja preti mu gašenje!

     

    žfk lehel

     

    Lehel ima velike ambicije u narednoj sezoni

     

    Lehel je, pre prekida prvenstva, bio na drugoj poziciji na tabeli Druge lige, iza ekipe novosadske Moskve. Prvenstvo se neće nastavljati u ovoj sezoni, ali to nije poremetilo planove ovog sportskog kluba.

     

    – Treniramo u skladu sa mogućnostima. Imamo velike ambicije u narednoj sezoni. Pokazale smo da možemo da se nosimo sa najboljim klubovima u ligi. Promovisaćemo ženski fudbal po školama čim to bude moguće i nadamo se da će on vrlo brzo postati popularan kao što je to svuda u svetu – zaključuje Milena Nikolić.

     

    U klubu, takođe, kažu da je, ukoliko se stabilizuje situacija sa virusom, u planu organizacija prvog turnira u fudbalu na pesku za devojke, koji bi bio održan na Peskari.

     

    žfk lehel

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport