• Trostruki svetski prvak u kik-boksu ga zapazio: Dejan Živković skrenuo pažnju na sebe

    Karatista i MMA borac Dejan Živković iz Zrenjanina od šeste godine života posvećen je borilačkim sportovima, a njegov talenat prepoznao je i legendarni holandski kik-bokser Remy Bonjasky, trostruki svetski šampion u disciplini K-1 u teškoj kategoriji. Bonjasky je, naime, ponudio Živkoviću da dođe u Holandiju i trenira u njegovoj akademiji.   PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Trostruki svetski prvak u kik-boksu ga zapazio: Dejan Živković skrenuo pažnju na sebe

    Karatista i MMA borac Dejan Živković iz Zrenjanina od šeste godine života posvećen je borilačkim sportovima, a njegov talenat prepoznao je i legendarni holandski kik-bokser Remy Bonjasky, trostruki svetski šampion u disciplini K-1 u teškoj kategoriji. Bonjasky je, naime, ponudio Živkoviću da dođe u Holandiju i trenira u njegovoj akademiji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac na Australijan openu: Zoran ispisuje nove stranice istorije tenisa u gradu!

     

    – Imao sam priliku da ga upoznam u Amsterdamu. Bio sam u njegovoj akademiji i pričali smo o tome da pređem tamo da treniram. Sve se to dešavalo pre pojave koronavirusa. Zbog pandemije i zatvaranja granica planovi za sada nisu realizovani. Međutim, i dalje sam u kontaktu sa njim i postoji mogućnost da odem u Holandiju, ako sve bude u redu – priča za portal zrenjaninski.com Dejan Živković.

     

    remy bonjasky i dejan živković
    Remy Bonjasky i Dejan Živković

     

     

    Dejan je rođen u Zrenjaninu 4. decembra 2005. godine. Karate je počeo da trenira u KK Banatski cvet, kod trenera Gorana Samolovca, a kasnije je, zbog selidbe u drugi deo grada, prešao u Karate klub Mladost – Sava Kovačević, kod trenera Zorana Mikića. Kod njega je stigao i do majstorskog zvanja – crni pojas 1. dan.

     

    – U to vreme sam često išao na takmičenja, ali sam u jednom trenutku odlučio da napustim klub. Prešao sam u Bašaid, jer su mi tamo ponudili bolje uslove. Trener Karate kluba Bašaid Radovan Balog me je upoznao na takmičenjima, pošto sam radio mečeve sa njegovim borcima. Sa njim sam dogurao i do svetskog prvenstva 2021. godine, gde sam imao jaku konkurenciju i došao do trećeg mesta. Kod trenera Radovana sam baš dosta napredovao i položio za crni pojas 2. dan – navodi Živković, koji je pred kraj prošle godine nastupio i na Bašaid kupu i tamo osvojio dve zlatne medalje.

     

    dejan živković

     

    MMA počeo da trenira pre tri godine

     

    Pošto je, kako kaže, uvek želeo nešto više, pre tri godine je počeo da trenira i mešovite borilačke veštine, i to u MMA klubu Proleter iz Zrenjanina, kod trenera Siniše Kotura. Posle nešto manje od godinu dana treniranja nastupio je na dva takmičenja i već tada skrenuo pažnju na sebe. Osvojio je dve srebrne medalje na prvenstvu Srbije i na najmasovnijem amaterskom MMA nadmetanju u regionu „Fight games“.

     

    – U početku se nisam snalazio u parteru, to mi je bila slaba tačka u borbama, jer sam ipak stand up borac. Međutim, zahvaljujući treneru Siniši dosta sam napredovao i u toku su pripreme za naredna takmičenja. Prošle godine nisam nastupao, ali ove planiram da odem na što više nadmetanja. Veća sam težinska i uzrasna kategorija i sada je to ozbiljnija priča. Planiram da se takmičim i u karateu – navodi Živković.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On kaže da nije lako uklopiti sve obaveze u karate i MMA klubu, kao i u školi, ali da mu to polazi za rukom.

     

    – Ne izlazim u grad, ne pijem, skroz sam posvećen sportu i školi – dodaje ovaj učenik trećeg razreda Ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“, koji pohađa smer pravno – poslovni tehničar.

     

    dejan živković

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport