Sport Vesti Zrenjanin

Tri fudbalerke SUŽF Stajićevo među najboljim pionirkama Vojvodine (Foto)

miona bogaroški i elena selimi u selekciji U-13
Selekcija U-13 (Foto: Zoran Bogaroški)

Okupljanje igračica ženskih pionirskih selekcija Fudbalskog saveza Vojvodine U-13 i U-15 održano je na stadionu FK Potisje u Kanjiži, u sredu 21. oktobra. Čast da dobiju poziv selektora ovih uzrasnih kategorija imale su i tri Banaćanke – Iva Višković (2007), Elena Selimi (2008) i Miona Bogaroški (2009). One su poziv zaslužile zbog zalaganja u dresu SUŽF Stajićevo 2017, u Razvojnoj ligi Srbije.

 

Sve tri su se odazvale pozivu, te su se našle u društvu najboljih mladih fudbalerki severne pokrajine. Iva je bila među trideset pionirki u uzrastu do petnaest godina starosti, koje su selektirali Miloš Savić i Aleksandar Obradović. Elena i Miona su svoje veštine u “najvažnijoj sporednoj stvari na svetu” imale priliku da pokažu među trideset dve izabranice selektora Renata Pirše i Slađana Lazića.

 

PROČITAJTE JOŠ: Miloš Olić: Zrenjaninac u redovima Košarkaškog kluba Bekeščaba

 

Sve devojčice su podvrgnute celodnevnim testiranjima sposobnosti, kako u veštinama kontrole i baratanja loptom u individualnim segmentima, tako i u shvatanju i brzom prilagođavanju taktičkim zamislima u timskom radu na terenu.

 

selekcija U-15
Selekcija U-15 (Foto: Zoran Bogaroški)

 

Sa mnogim od traženih zadataka tri fudbalerke Stajićeva nikada u svojoj dosadašnjoj karijeri nisu imale priliku da se susretnu. Ipak, svojim raskošnim talentom one su uspevale na veoma kvalitetan način da ih savladaju. Stoga su se ozbiljno nametnule selektorima da ih pozovu i na buduća okupljanja najboljih pionirki sa teritorije Vojvodine.

 

Na kraju dana su usledile i utakmice, u kojima su devojke iz SUŽF Stajićevo 2017 odigrale značajnu ulogu na terenu. Najmlađa među njima, Zrenjaninka Miona Bogaroški, uspela je prelepim golom da se upiše i u listu strelaca.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM