Sport Vesti Zrenjanin

Miloš Olić: Zrenjaninac u redovima Košarkaškog kluba Bekeščaba

miloš olić
Foto: Privatna arhiva

Zrenjaninac Miloš Olić već treću sezonu nastupa za Košarakaški klub Bekeščaba iz Mađarske. Tamo igra dve lige – trenutno nastupa za mladi tim, koji je u drugoj ligi, a sa istom ekipom takmiči se i u trećoj ligi. Od polusezone će zaigrati za prvi tim.

 

– Jedan prijatelj iz Zrenjanina takođe igra za Bekeščabu, koja je u to vreme tražila mlade igrače. Pošto je moj prethodni klub Petrovgrad igrao prijateljske utakmice protiv njih, predstavnici mađarskog kluba su me primetili i ubrzo zatim je usledio poziv da se preselim u susednu državu. Dobro sam se snašao, baš svi su od starta bili dobri i druželjubivi. U timu se nalaze još trojica Srba sa kojima se družim svaki dan i zaista nam je dobro ovde – priča Miloš Olić za portal zrenjaninski.com.

 

Po njegovom mišljenju, ova takmičarska sezona je dobro startovala i Bekeščaba nastavlja silovito i u narednom periodu.

 

miloš olić
Foto: Privatna arhiva

 

Sa sestrom igrao u istom timu

 

Miloš je, inače, rođen 25. septembra 2000. godine u Zrenjaninu. Košarkom je počeo da se bavi sa sedam – osam godina, i dok je bio u rodnom gradu nastupao je za Petrovgrad. Igra na poziciji plejmejkera i bek šutera. I njegova sestra bliznakinja Sofija Olić igra košarku i od ove sezone brani boje beogradskog Partizana.

 

– Sofija i ja smo od malih nogu zavoleli košarku, jer su se tim sportom u mladosti bavili i naši roditelji. Sećam se da sam ja krenuo jedno mesec dana pre nje da treniram, pa je i ona poželela odmah da se upiše u klub. Tako da smo jedno vreme zajedno igrali za isti tim – priseća se Miloš.

 

Zbog klupskih obaveza u međuvremenu su promenili sredine. Sofija je otišla u Beograd, a Miloš u Bekeščabu.

 

– Ovde mi se sviđa to što imamo dosta utakmica. Kvalitetno treniramo i hemija u timu je odlična. Slobodno vreme provodim ili odmarajući ili sa drugarima odem na bazen ili gledamo neke utakmice – otkriva mladi zrenjaninski košarkaš.

 

miloš olić
Foto: Privatna arhiva

 

Pre epidemije koronavirusa u Zrenjanin je dolazio jedanput – dvaput mesečno. Međutim, sada su se, zbog poznatih okolnosti, posete porodici i prijateljima proredile.

 

– Iz Zrenjanina mi uglavnom nedostaju porodica i prijatelji, ali se sa njima čujem redovno. Za sada sam fokusiran da ovu sezonu odigram što je bolje moguće, a za dalje ćemo videti – dodaje Miloš Olić.

 

miloš olić
Foto: Privatna arhiva

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM