• Takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac nastupili na internacionalnom turniru u Zagrebu

    Takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina učestvovali su na 25. po redu Rapir kupu, koji je održan prošlog vikenda u Zagrebu.   Na internacionalnom turniru je nastupilo više od 180 takmičara iz Slovenije, Italije, Kipra, Švedske, Mađarske, Turske, Katara, Gruzije, Hrvatske i Srbije.   Na programu je bila disciplina floret u kategoriji dece do 9, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac nastupili na internacionalnom turniru u Zagrebu

    Takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina učestvovali su na 25. po redu Rapir kupu, koji je održan prošlog vikenda u Zagrebu.

     

    Na internacionalnom turniru je nastupilo više od 180 takmičara iz Slovenije, Italije, Kipra, Švedske, Mađarske, Turske, Katara, Gruzije, Hrvatske i Srbije.

     

    Na programu je bila disciplina floret u kategoriji dece do 9, 11, 13, 14 i 15 godina, kao i za kadete i juniore u muškoj, ženskoj i miks konkurenciji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bokser Petar Kamjanac u nedelju ide po titulu prvaka Vojvodine

     

    Mačevalački klub Omladinac predstavljalo je sedmoro takmičara.

     

    Kao najmlađa od svih, nastupala je Marina Mukušan u miks kategoriji do devet godina. Posle maksimalnog broja ostvarenih pobeda u grupi, ona se pozicionirala na drugo mesto u eliminacionim borbama. Pobedivši u tri borbe zaredom, Marina se našla u finalu. Nakon neizvesne borbe, izgubila je od takmičara iz Švedske i tako zauzela drugo mesto u konkurenciji 18 mačevalaca.

     

     

    Već narednog vikenda takmičari idu u Poljsku

     

    U kategoriji kadeta i juniora, nastupili su mačevaoci Omladinca Mila Zorić i Kosta Kantar. U kategoriji kadeta, Mila Zorić je zauzela treće mesto od 17 takmičarki. Posle najboljeg plasmana u grupi, zaustavljena je u polufinalu gde je izgubila od takmičarke sa Kipra. Iako je još uvek kadetkinja, Mila se oprobala i u juniorskoj konkurenciji. Zauzela je peto mesto, izgubivši borbu za medalju rezultatom 15:14.

     

    Kosta Kantar je kod kadeta, posle tri pobede i dva poraza u grupnoj fazi, zaustavljen u osmini finala porazom od takmičara iz Slovenije. Time je završio plasman na sedmom mestu u konkurenciji od 18 takmičara. Kao i Mila, i Kosta je radio i stariju kategoriju u kojoj je takođe zauzeo sedmo mesto od 12 takmičara.

     

    Na takmičenju su još nastupali i Petra Budišin, koja je zauzela 12. mesto u U11 kategoriji, Minja Pražić i Olivera Budišin, koje su zauzele 23. i 24. mesto u kategoriji U14, kao i Isidora Novaković, koja se našla na 27. mestu u kategoriji U13.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Već narednog vikenda takmičari MK Omladinac idu u Poljsku kako bi se oprobali na pionirskom turniru „Challenge Wratislavu“ u floretu. Tamo očekujemo jednako dobre rezultate – kaže za portal zrenjaninski.com pomoćni trener MK Omladinac Teodora Golić.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport