• Bokser Petar Kamjanac u nedelju ide po titulu prvaka Vojvodine

    Takmičar Bokserskog kluba Petrovgrad iz Zrenjanina Petar Kamjanac ima šansu da u nedelju postigne najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i postane prvak Vojvodine.   Petar se na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine, nedavno održanom u Novom Sadu, plasirao u finale u seniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 67 kilograma. On je savladao protivnika iz Šapca nokautom u drugoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bokser Petar Kamjanac u nedelju ide po titulu prvaka Vojvodine

    Takmičar Bokserskog kluba Petrovgrad iz Zrenjanina Petar Kamjanac ima šansu da u nedelju postigne najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i postane prvak Vojvodine.

     

    Petar se na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine, nedavno održanom u Novom Sadu, plasirao u finale u seniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 67 kilograma. On je savladao protivnika iz Šapca nokautom u drugoj rundi, a zbog velike konkurencije u ovoj kategoriji, finalni meč će imati u sledećem kolu lige, koje je na programu u nedelju u Šidu. Njegov protivnik biće bokser Vojvodine Dušan Prica.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci srušili Kragujevčane: Rukometaši Proletera slavili u Kristalnoj dvorani

     

    Petar je rođen 1999. u Zrenjaninu, boksom se bavi pola decenije i od prvog dana je član ekipe Petrovgrada. Prethodno je trenirao fudbal i košarku, ali je želeo da se oproba u individualnom sportu.

     

    – Zanimalo me je kako je to kad u borilištu sve zavisi isključivo od tebe. Drugar je trenirao u Petrovgradu i zato sam odabrao taj klub. Pronašao sam se u boksu i već pet godina ga treniram. Nastupao sam na domaćim revijama, a na jednoj sam proglašen i za najboljeg seniora takmičenja. Kada je reč o prvenstvu Vojvodine, prošle godine sam ispao u prvom kolu. Sada sam dogurao do finala i nadam se da ću u nedelju osvojiti titulu prvaka – kaže za portal zrenjaninski.com Petar Kamjanac.

     

    On dodaje da je u klubu odlična atmosfera, praktično familijarna, i da se poštuju svi međusobno, od najmlađih do onih starijih takmičara.

     

    – Treninge imamo pet puta nedeljno, ponekad kad su takmičenja i češće. Održavaju se u večernjem terminu, tako da nije problem uskladiti ih sa drugim obavezama – ističe Kamjanac.

     

     

    Još veći uspesi tek predstoje

     

    Njegov trener Stanimir Đurović za Petra ima samo reči hvale. Kaže da se trudi na treninzima, vredno radi i da to pokazuju i rezultati.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Pobedom nad protivnikom iz Šapca, i to nokautom, plasirao se u finale. Nadamo se najboljem u nedelju, a u budućnosti i još većim uspesima. Na njemu je da vredno trenira, rezultati će sigurno doći – poručio je Đurović.

     

    Sa Petrom Kamjancem i Stanimirom Đurovićem, inače, ekipa portala zrenjaninski.com je razgovarala u kafeu „Izlog“, koji se nalazi u samom srcu grada, odnosno u Hotelu „Vojvodina“.

     

    petar kamjanac

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport