Sport Vesti Zrenjanin

Takmičari Atletskog kluba Banat nastupili na ekipnom prvenstvu Srbije

takmičari atletskog kluba banat

Na ekipnom prvenstvu Srbije u atletici za seniore nastupile su i muška i ženska ekipa Atletskog kluba Banat iz Zrenjanina.

 

Ženska ekipa imala je više uspeha i u konačnom plasmanu je zauzela osmo mesto.

 

– U pojedinačnim disciplinama devojke su imale vrlo dobre rezultate, što nam je u konačnom zbiru donelo osmo mesto – kaže za portal zrenjaninski.com trener Atletskog kluba Banat Petar Tankosić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Najmlađi kapiten u istoriji Budućnosti David Stojičić vratio se u ovaj klub

 

Dunja Sikima je u disciplini 800 metara osvojila prvo mesto, a na 400 metara je istrčala lični rekord i zauzela četvrtu poziciju.

 

Sonja Čupić je bacila kuglu 11,15 metara i osvojila treće mesto. Maja Mandić u skoku u dalj je postigla lični rekord (5,15 metara), a u troskoku je skočila 10,6 metara.

 

Milana Kordin skočila je u vis 150 centimetara, a takmičila se i u bacanju koplja, dok se Nađa Zoranović takmičila u trci na 100 metara.

 

Najuspešniju atletičarku Banata Dunju Sikimu sledeće nedelje očekuje još jedno veliko takmičenje.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Na poziv selektora juniroske reprezentacije, Dunja 13. jula putuje u Talin, na evropsko juniorsko prvenstvo u atletici. Prijavljena je za discipline 800 i 1500 metara – kaže Tankosić.

 

takmičari atletskog kluba banat

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM