• Najmlađi kapiten u istoriji Budućnosti David Stojičić vratio se u ovaj klub

    Najmlađi kapiten u istoriji Budućnosti David Stojičić vratio se u ovaj fudbalski klub iz Srpske Crnje kako bi pomogao Crnjanima da se ponovo plasiraju u Vojvođansku ligu „Istok“, iz koje su ispali po završetku prethodne takmičarske sezone. Budućnost je sezonu završila kao trinaesta ekipa na tabeli, sa ukupno osvojena 42 boda u 32 kola.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najmlađi kapiten u istoriji Budućnosti David Stojičić vratio se u ovaj klub

    Najmlađi kapiten u istoriji Budućnosti David Stojičić vratio se u ovaj fudbalski klub iz Srpske Crnje kako bi pomogao Crnjanima da se ponovo plasiraju u Vojvođansku ligu „Istok“, iz koje su ispali po završetku prethodne takmičarske sezone. Budućnost je sezonu završila kao trinaesta ekipa na tabeli, sa ukupno osvojena 42 boda u 32 kola.

     

    Dvadesetjednogodišnji vezista je tokom prolećne sezone nastupao za Vojvodinu 1928 iz Perleza. Kada je dobio poziv iz svog rodnog sela, odlučio je da raskine ugovor sa Perležanima, koji su se takmičili u Srpskoj ligi Vojvodina, i ove godine zaigra u Područnoj ligi Zrenjanin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Od danas otvorene prijave za peti Zrenjaninski polumaraton

     

    – Cilj nam je da se već sledeće godine, kada Budućnost obeležava stogodišnjicu postojanja, vratimo tamo gde nam je i mesto i gde smo proveli 17 godina, a to je Vojvođanska liga „Istok“. Prihvatio sam poziv kluba da mu pomognem u ostvarenju tog cilja. Daću sve od sebe, kao i uvek kada nosim nečiji dres – rekao je David Stojičić za portal zrenjaninski.com.

     

    david stojičić

     

    Momak koji je rođen 18. januara 2000. fudbalom je počeo da se bavi sa četiri godine, a prve fudbalske korake napravio je upravo u Budućnosti. Posle toga je prešao u Radnički iz Zrenjanina, gde je u mlađim kategorijama odigrao dve i po sezone. Zatim je zaigrao za prvi tim kluba iz Srpske Crnje, odakle je prešao u Vojvodinu 1928 iz Perleza. I, evo, opet se vratio tamo gde je i počeo.

     

    – Prošle polusezone sam na četiri utakmice nosio kapitensku traku. Tadašnji trener Budućnosti Mirko Stokić mi je očigledno puno verovao, čim mi je ukazao takvo poverenje. Voleo bih da i kod novog trenera nastavim da je nosim, jer je čast biti kapiten, pogotovo u mojim godinama – ističe Stojičić.

     

    david stojičić

     

    Klub u potrazi za novim igračkim kadrom

     

    Klub iz „Đurine varoši“ je dobio novo rukovodstvo i u potrazi je za novim trenerom i igračkim kadrom.

     

    – Treba nam dosta novih igrača, pošto ih je puno napustilo klub. Sada u Budućnosti ima i mlađih od mene, i to je dobro. Poznajem ih, svi su veoma talentovani, i kroz nekoliko sezona, kada dobiju na iskustvu, sve će doći na svoje – ocenjuje naš sagovornik.

     

    david stojičić

     

    Sezonu u Vojvodini 1928 iz Perleza ocenjuje kao prosečnu za njega lično i priznaje da nije pokazao mnogo na terenu. Perležani su trku završili na poslednjem mestu na tabeli, sa ukupno osvojenih 20 bodova, i skorom od čak 26 poraza, osam nerešenih utakmica i svega četiri pobede.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Što se kluba tiče, odavno se znalo da su mininalne šanse da ostane u Srpskoj ligi Vojvodina. U svakom slučaju, razišli smo se korektno i klubu želim sve najbolje u nastavku takmičenja – naglašava Stojičić.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport