• Tadija Eremić postao prvak Srbije, sudije se žestoko ogrešile o Strahinju Rašovića

    Kadeti Andrej Racić, Jovan Nikolić i Tadija Eremić i junior Strahinja Rašović predstavljali su Boks klub Banat iz Zrenjanina na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu, koje je održano od 6. do 9. aprila u Valjevu. Na šampionatu je učestvovalo više od 200 takmičara iz šezdesetak klubova, što je rekordan broj u poslednjih nekoliko godina.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tadija Eremić postao prvak Srbije, sudije se žestoko ogrešile o Strahinju Rašovića

    Kadeti Andrej Racić, Jovan Nikolić i Tadija Eremić i junior Strahinja Rašović predstavljali su Boks klub Banat iz Zrenjanina na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu, koje je održano od 6. do 9. aprila u Valjevu. Na šampionatu je učestvovalo više od 200 takmičara iz šezdesetak klubova, što je rekordan broj u poslednjih nekoliko godina.

     

    Ispred Boks kluba Banat, prvi je u ring izašao Andrej Racić koji je za protivnika imao Mihajla Savića iz beogradskog Voždovca, nešto starijeg i iskusnijeg takmičara. Nakon tri runde, preglasavanjem sudija, Racić je neočekivano izgubio meč.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bravo za karatistkinje Zadrugara: Osvojile pet medalja, od čega su četiri najsjajnije

     

    – Hrabro je vodio borbu sve tri runde i uvek za udarac više završavao napade. Nismo imali puno vremena za žaljenje, morali smo dalje. Tadija Eremić je bio naš sledeći takmičar koji je nastupio, a protivnik mu je bio Marko Đokić iz kragujevačkog Radničkog. Rutinski, sa pola gasa, Tadija je pobedio na poene – kaže za portal zrenjaninski.com trener BK Banat Milivoj Šojić.

     

    U polufinalu, Eremić se sastao sa takmičarem BK Grejtes iz Lazarevca Nikolom Vasiljevićem, koji je predao meč. Protivnik u finalu mu je bio bokser Crvene zvezde Lazar Nikolić. Usledile su tri runde Tadijine dominacije i demonstracije plemenite veštine. Postao je prvak Srbije i žiri mu je dodelio pehar za najboljeg tehničara na prvenstvu.

     

    Sudijska bruka

     

    Junior Strahinja Rašović je snage odmerio sa takmičarem iz Loznice Mitrom Radićem.

     

    – Nakon tri runde borbe i neosnovane javne opomene krajem treće runde, te namerne ili nenamerne greške, Strahinja je izgubio meč. Bili smo zatečeni. Odmah smo uložili žalbu i najavili da ćemo napustiti takmičenje ukoliko u rekordnom roku ne dobijemo odgovor i obrazloženje sramne sudijske odluke – ističe trener Šojić.

     

    Prema njegovim rečima, odgovor je ubrzo stigao. Bodovni sudija je priznao grešku, napisao je izjavu, a sudija u ringu je suspendovan. I pored toga, Rašović je ostao bez mogućnosti da nastavi takmičenje.

     

    – Favorit u ovom meču, ali i favorit prvenstva, koji je u dosadašnja četiri međusobna susreta sa Radićem izlazio kao pobednik, ostao je bez medalje. To je bruka za sudije kojima nije prvi put i na koje smo u više navrata upozoravali da, ili ne znaju posao, ili su jednostavno pristrasni. Jedno je sigurno – da nisu dorasli ovom poslu – revoltiran je Šojić.

     

    Važno je jačati samopouzdanje

     

    Kadet Jovan Nikolić je u polufinalu izgubio meč od takmičara Radnika iz Lebana Nikole Radosavljevića i osvojio je bronzanu medalju. Imajući u vidu da je ovo Jovanova prva godina u kadetskoj konkurenciji i da je veoma talentovan, nema sumnje da njegovo vreme tek dolazi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tyrant King Megaways: Neobičan susret sa dinosaurusima doneo mu blizu milion dinara!

     

    – Jedna zlatna medalja, pehar za najboljeg tehničara i jedna bronza skor je ovogodišnjeg pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za mlađe uzraste BK Banat. Jedno je sigurno, kvalitet za nešto više sigurno imamo, to smo i pokazali. Loše suđenje i loš odabir sudija ovog puta su nas puno koštali, iako smo upozoravali na sve ove probleme u srpskom boksu. Šta je tu je, idemo dalje, a pored fizičke i taktičke spreme, moramo se pozabaviti i jačanjem samopouzdanja u ovakvim situacijama jer je ovo prečica za odustajanje mladih od bavljenja sportom. O ovoj temi bismo mogli mnogo pričati, iz prostog razloga jer smo se baš u ovakvoj situaciji našli iks puta. Bez obzira na sve, ponosni smo na sve naše takmičare i sigurni smo da mnogo toga mogu da učine, ali pre svega ih treba zadržati u sportu – zaključio je Milivoj Šojić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin