• Sve teža situacija za rukometaše Proletera nakon poraza u Pančevu

    RK Dinamo – RK Proleter 34:27 (poluvreme 18:10)   Rukometaši zrenjaninskog Proletera poraženi su u subotu, 8. februara, na gostovanju u Pančevu od lidera na tabeli ARKUS lige, ekipe Dinama rezultatom 34:27.   Utakmica 16. kola rešena je već u prvom poluvremenu, u kojem su Pančevci iz minuta u minut povećavali svoju prednost. Stoga su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sve teža situacija za rukometaše Proletera nakon poraza u Pančevu

    RK Dinamo – RK Proleter 34:27 (poluvreme 18:10)

     

    Rukometaši zrenjaninskog Proletera poraženi su u subotu, 8. februara, na gostovanju u Pančevu od lidera na tabeli ARKUS lige, ekipe Dinama rezultatom 34:27.

     

    Utakmica 16. kola rešena je već u prvom poluvremenu, u kojem su Pančevci iz minuta u minut povećavali svoju prednost. Stoga su u dva navrata na svom kontu imali i čitavih devet golova razlike.

     

    U nekoliko navrata u drugom delu igre prednost domaće ekipe rasla je i do jedanaest golova prednosti. To joj je omogućilo da u poslednjih deset minuta susreta „smanji gas“, što su Zrenjaninci iskoristili da ublaže poraz. Utakmica je završena sa pristojnih sedam golova razlike u korist domaće ekipe.

     

    Pročitajte još: PROLETER – SVETI ĐORĐE: Zrenjanin slavio u komšijskom derbiju (Foto)

     

    Najefikasniji u redovima zrenjaninskih crveno-belih bili su Dušan Ilijin i Saša Terzić sa po četiri pogotka. Po tri puta u listu strelaca su se upisali Nenad Todorov i Luka Radović.

     

    S obzirom na to da je Obilić iznenadio ekipu Novog Pazara i upisao za njih veoma važna dva boda, rukometaši zrenjaninskog Proletera su pali za jednu poziciju na tabeli. Sada su se našli u veoma opasnoj zoni, na jedanaestom mestu, sa sakupljenih samo deset bodova.

     

    Nakon završetka regularnog dela šampionata, odluka o dvema ekipama koje će napustiti ARKUS ligu biće odlučena u plej autu, u kojem će nastupiti četiri poslednjeplasirana tima.

     

    U narednom, 17. kolu, koje je na programu 15. februara, izabranici Ljubomira Obradovića će na svom parketu, u komšijskom derbiju, dočekati ekipu RK Kikinda Grindex.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport