• PROLETER – SVETI ĐORĐE: Zrenjanin slavio u komšijskom derbiju (Foto)

    KK Proleter Naftagas – KK Sveti Đorđe (Žitište) 76:67 (21:18, 12:24, 26:14, 17:11)   Košarkaši Proletera ostvarili su novu, devetu ovosezonsku pobedu. Oni su u okviru 17. kola, u komšijskom derbiju, u subotu, 8. februara, savladali ekipu KK Sveti Đorđe iz Žitišta rezultatom 76:67.   Psihološki veoma teška utakmica, puna obrta, pripala je u ovom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROLETER – SVETI ĐORĐE: Zrenjanin slavio u komšijskom derbiju (Foto)

    KK Proleter NaftagasKK Sveti Đorđe (Žitište) 76:67 (21:18, 12:24, 26:14, 17:11)

     

    Košarkaši Proletera ostvarili su novu, devetu ovosezonsku pobedu. Oni su u okviru 17. kola, u komšijskom derbiju, u subotu, 8. februara, savladali ekipu KK Sveti Đorđe iz Žitišta rezultatom 76:67.

     

    Psihološki veoma teška utakmica, puna obrta, pripala je u ovom trenutku ipak kvalitetnijoj zrenjaninskoj ekipi, te su bodovi zasluženo ostali u gradu na obalama Begeja.

     

    – Jako teška utakmica, s obzirom na to da iz ove lige ispadaju četiri, a u viši rang ulaze dve ekipe, tako da je borba uvek neizvesna do kraja. Imamo određeni pritisak da dobijamo ovakve utakmice. Uspeli smo da dobijemo i ovu. Na kraju su se rad i trud od avgusta ipak isplatili. Vratili smo se nakon defanzivno jako lošeg prvog poluvremena. Mi smo u ovom trenutku druga – treća defanzivna ekipa u ligi. Treba tako i da ostane. To je naš kvalitet, da primamo ispod sedamdeset poena. Jako značajna pobeda, idemo dalje – rekao je nakon meča Stefan Atanacković, trener Proletera.

     

     

    Trener KK Sveti Đorđe Marko Boljac: Bolan poraz

     

    S druge strane, prvi strateg žitištanskih „svetaca“ Marko Boljac nije krio razočarenje novim trinaestim ovosezonskim porazom.

     

    – Utakmica je bila veoma značajna i za nas, ali i za njih. Dobro smo je otvorili, imali energiju, ali smo bili kraći u rotaciji. Imamo nekoliko povređenih igrača. U drugom poluvremenu nismo imali fizičke snage da se vratimo u utakmicu. Bolan poraz, ali imamo šanse protiv drugih ekipa da se „vadimo“ i da tražimo našu slamku za opstanak – napomenuo je Boljac po završetku meča.

     

    Najefikasniji u redovima Zrenjaninaca bio je Nikola Otović sa ubačena 22 poena, dok ga je u stopu pratio Petar Beader sa 19 pogodaka. Dvocifreni u redovima Proletera takođe su bili Milan Munižaba sa 14 i Nikola Orlić sa 13 postignutih poena. S druge strane, najefikasniji među „svecima“ iz Žitišta bio je Vladimir Gombar sa 16 ubačenih koševa. Filip Latinović je postigao 14, a Boris Krstanović 11 poena.

     

    U narednom kolu koje je, zbog obaveza Košarkaškog saveza i organizacije Kupa Radivoja Koraća, na programu tek u sredu, 19. februara, ekipa Proletera gostuje Zdravlju u Leskovcu. KK Sveti Đorđe će na svom parketu dočekati čačanski Železničar.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport