• Supertalentovani teniser Nikola Radišić reketom se probija do zvezda

    Zrenjaninac Nikola Radišić, koji je prošlog meseca napunio 16 godina, definitivno je nova nada srpskog tenisa. Učenik Zrenjaninske gimnazije, koji će u septembru krenuti u drugi razred, od malih nogu reketom krči put do zvezda. I sve ovo vreme je uspešan u tome.   Nikola je nedavno u Subotici osvojio drugo mesto na juniorskom Tennis […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Supertalentovani teniser Nikola Radišić reketom se probija do zvezda

    Zrenjaninac Nikola Radišić, koji je prošlog meseca napunio 16 godina, definitivno je nova nada srpskog tenisa. Učenik Zrenjaninske gimnazije, koji će u septembru krenuti u drugi razred, od malih nogu reketom krči put do zvezda. I sve ovo vreme je uspešan u tome.

     

    Nikola je nedavno u Subotici osvojio drugo mesto na juniorskom Tennis Europe turniru (ETA) u konkurenciji igrača do 16 godina. U polufinalu je pobedio Mađara Viktora Taskoviča ubedljivim rezultatom 6:1, 6:2, ali je u finalu izgubio od Sergeja Živkovića, koji je trijumfovao rezultatom 6:3, 6:4.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Klub predstavio pojačanje: Ognjen Đuričin novi član Krupe

     

    Naš mladi sugrađanin je prethodno osvajao nekoliko turnira, a tri puta do sada je bio prvak Vojvodine. Nalazi se u top deset igrača u svojoj generaciji.

     

    – Gledaću da odigram još koji ETA turnir, pa posle da sakupljam bodove na ITF turnirima – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Radišić, koji nas je ugostio na teniskim terenima na Motelu „Šumica“, gde svakodnevno trenira.

     

    nikola radišić

     

    Uzor mu Novak Đoković

     

    Prisećajući se svojih početaka, Nikola kaže da je prvo počeo da trenira stoni tenis, uz oca Vladu, koji se bavio tim sportom. Međutim, sa šest godina se posvetio tenisu. Prvi trener mu je bio Srđan Eremić, zatim Nikola Mojsin i Gajica Matanović, a sada već duže vreme radi sa Boškom Vrebalovim.

     

    – Gledao sam Novaka Đokovića, pa sam pokušao da ga imitiram i svidelo mi se. On mi je uzor, a volim da gledam i Dominika Tima, kao i sve naše tenisere – priča naš mladi sagovornik.

     

    Na pitanje koliko je teško uskladiti obaveze u školi, treninge i slobodno vreme, odnosno druženje sa prijateljima, Nikola odgovara da je potrebno dosta odricanja.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nije lako, ali je izvodljivo, pogotovo što me porodica u svemu maksimalno podržava. Trudim se da ne posustanem ni u jednom trenutku ni u sportu ni u školi. Kada sve saberem i oduzmem, tenis mi je puno više toga doneo. Lepo je videti rezultate truda koji ulažem, a mislim da mogu još puno da postignem – poručuje Nikola Radišić.

     

    nikola radišić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport