• Streljačka družina Begej računa na mlade snage u Žitištu

    Streljačka družina Begej jedna je od najmlađih sportskih organizacija u Žitištu. Osnovana je pre nešto više od godinu dana. Njeni osnivači kažu da je razlog za osnivanje činjenica da u Žitištu postoje uslovi da se mladi bave ovim sportom.   Za godinu dana postojanja Streljačka družina Begej je već pronašla nekoliko mladih koji imaju veliki […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Streljačka družina Begej računa na mlade snage u Žitištu

    Streljačka družina Begej jedna je od najmlađih sportskih organizacija u Žitištu. Osnovana je pre nešto više od godinu dana. Njeni osnivači kažu da je razlog za osnivanje činjenica da u Žitištu postoje uslovi da se mladi bave ovim sportom.

     

    Za godinu dana postojanja Streljačka družina Begej je već pronašla nekoliko mladih koji imaju veliki potencijal i kojima se smeši lepa karijera.

     

    – Grupa lovaca u Žitištu došla je na ideju da formira klub, odnosno streljačku družinu. Smatramo da u našem mestu postoje uslovi za bavljenje ovim sportom, koji kod nas, nažalost, nije popularan kao na drugim prostorima, i u susednim državama, ali i u celom svetu – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Majkić, iz Streljačke družine Begej.

     

    PROČITAJTE JOŠ: RK Proleter pretrpeo poraz: Kikinđani priredili iznenađenje u Zrenjaninu

     

    Opština Žitište obećala je da će pomoći kako bi se na lokaciji koja je već odabrana napravilo strelište.

     

    – Lokacija već postoji, sada treba da se uredi i opremi. Za malo više od godinu dana, koliko klub postoji, već smo uočili trojicu – četvoricu mladih ljudi koji imaju ozbiljan potencijal za bavljenje ovim sportom, odnosno imaju potencijala da postanu dobri pucači, kako ih mi zovemo – ističe Majkić.

     

    Kao i u drugim sportovima, za dobrog pucača potrebno je nekoliko elemenata.

     

    – Pucanje se uči. Nije loše da budući sportista već u startu ima dobro oko i dobre reflekse, ali ostalo je učenje i trening. To znači da svi koji žele da se bave ovim sportom i u treninge ulože vreme i volju, mogu da postanu dobri pucači – objašnjava Majkić.

     

    On dodaje da će uprava kluba ove godine raditi na popularizaciji streljaštva i regrutovanju novih članova, kao i na uređenju i opremanju strelišta.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport