• Stonoteniser Ilija Majstorović ogorčen zbog prve diskvalifikacije u karijeri

    Reprezentativac Srbije u stonom tenisu i igrač STK Banat Ilija Majstorović ogorčen je zbog diskvalifikacije sa stonoteniskog turnira u Smederevu.   – U Smederevu se igrao stonoteniski turnir koji se boduje za rang listu Srbije. Meni se tamo dogodilo nešto što nisam doživeo za skoro 20 godina bavljenja sportom – diskvalifikovan sam! Na turnir sam […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stonoteniser Ilija Majstorović ogorčen zbog prve diskvalifikacije u karijeri

    Reprezentativac Srbije u stonom tenisu i igrač STK Banat Ilija Majstorović ogorčen je zbog diskvalifikacije sa stonoteniskog turnira u Smederevu.

     

    – U Smederevu se igrao stonoteniski turnir koji se boduje za rang listu Srbije. Meni se tamo dogodilo nešto što nisam doživeo za skoro 20 godina bavljenja sportom – diskvalifikovan sam! Na turnir sam došao kao igrač koji je u najužem krugu favorita za dobar rezultat, osvajanje medalje. Ali sam diskvalifikacijom zaustavljen u osmini finala – priča ogorčeni Majstorović.

     

    On priznaje da je tokom spornog meča osmine finala, u drugom setu, indisponiran greškama koje je sam pravio, ali i uslovima u hali, šutnuo sto.

     

    Pročitajte još: Pregršt medalja za Banatski cvet na domaćim takmičenjima (Foto)

     

    – To one koji me poznaju kao srčanog i borbenog sportistu verovatno ne iznenađuje. Za taj gest dobio sam javnu opomenu, žuti karton. Posle toga odigrao sam još pet poena, nakon čega se set završio. Tada mi je prišla vrhovni sudija turnira Tanja Vakulović i saopštila da sam diskvalifikovan zbog gesta koji sam napravio pet poena pre toga. Iako me je glavni sudija meča adekvatno kaznio žutim kartonom, jer potezom koji sam napravio u drugom setu nisam ugrozio protivnika, sudiju, niti meč, dobio sam diskvalifikaciju. I to uprkos činjenici da sudija meča nije, kao glavni sudija, pozvao u pomoć vrhovnog sudiju – napominje Majstorović.

     

    Nisu obezbeđeni regularni turnirski uslovi

     

    On dodaje da Tanja Vakulović, kao vrhunovni sudija i organizator turnira, nije uspela da obezbedi regularne turnirske uslove. Igralo sa, naime, sa dve različite loptice u toku dana, potpuno različitog kvaliteta. Osim toga, od šest stolova za takmičenje, tri su bila marke „Stiga“, dok su tri bila marke „Tibhar“. To se, po tvrdnji Majstorovića, kosi sa svim pravilima. Ipak, Majstorović naglašava da ga ovaj slučaj neće pokolebati.

     

    – Neuspeh na ovom turniru, ukoliko se može tako nazvati, neće uticati na mene, moje želje i rezultate do kraja 2019. godine. Ostala su još tri kola Superlige Srbije i Top 12, turnir 12 najboljih igrača Srbije – zaključuje Majstorović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin