• Stigla potvrda iz Brisela: Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta!

    Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine! To je potvrđeno u pismu koje je na adresu Grada Zrenjanina uputio Đan Frančesko Lupateli, predsednik Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe), sa sedištem u Briselu.   On je uputio čestitke našem gradu na ovom priznanju. Istakao je da je Zrenjanin dobar primer sportske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stigla potvrda iz Brisela: Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta!

    Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine! To je potvrđeno u pismu koje je na adresu Grada Zrenjanina uputio Đan Frančesko Lupateli, predsednik Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe), sa sedištem u Briselu.

     

    On je uputio čestitke našem gradu na ovom priznanju. Istakao je da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve istaknute i od strane ACES Europe i koja je razvila uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima.

     

    Upućen je i zvaničan poziv čelnicima Zrenjanina da krajem godine, u Evropskom parlamentu u Briselu, prisustvuju svečanosti. Na njoj će biti proglašena Evropska prestonica sporta za narednu godinu – Lisabon. Našem gradu biće uručena zastava i zvanje Evropskog grada sporta 2021.

     

    „Dobrodošli u ACES Europe porodicu“, poručuje na kraju pisma predsednik Lupateli.

     

    simo salapura
    Simo Salapura

     

    Simo Salapura: Nove sportske stranice našeg grada

     

    – Izuzetno nas je obradovala ova vest. Iskreno smo je priželjkivali, ali nismo mogli da budemo sigurni da će zaista biti u našu korist. Počastvovani smo priznanjem i drago nam je što su i čelnici Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta pozitivno ocenili sve naše napore i aktivnosti koje realizujemo u oblasti sporta. Pre svega nam je drago što su prepoznali naš sportski duh i našu svest o značaju bavljenja sportom i fizičkom kulturom – prokomentarisao je vest koja je stigla iz Brisela pomoćnik gradonačelnika i šef tima za kandidaturu Simo Salapura.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rukometaši Proletera startovali sa pripremama za novu sezonu

     

    On je podsetio da Zrenjanin ima izuzetnu tradiciju i da je dao veliki doprinos razvoju olimpijskog pokreta, u kom su naši sugrađani prisutni od samog osnivanja, od dr Ferenca Kemenja, pa do osvajača 23 olimpijske medalje.

     

    – Ova nagrada ujedno i obavezuje da nastavimo započete projekte. Nadam se da ćemo sa titulom „Evropski grad sporta“ otvoriti nove sportske stranice našeg grada – kazao je Salapura.

     

    Prvi grad u Srbiji koji je ušao u članstvo ACES Europe

     

    Podsećamo, nakon kandidature Zrenjanina, usledila je i digitalna evaluacija. Tom prilikom, sportski Zrenjanin je predstavljen kroz bogatu tradiciju, visoke sportske domete, sportsku masovnost i organizovanost, organizaciju velikih takmičenja i značajna ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Naš grad je prvi u Srbiji koji je ušao u članstvo ACES Europe. Osim prestiža, dobijanje titule „Evropski grad sporta“ može dodatno da unapredi uslove za bavljenje sportom i kapacitete nosilaca sporta i sportskih organizacija. Ulazak u mrežu evropskih prestonica i gradova koji su već nosioci ove titule doprineće i unapređenju sportske saradnje. Dovešće i do razmene iskustava koja se tiču funkcionisanja sistema sporta u različitim sredinama.

     

    Uz Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture 2021, Vojvodina i Srbija ulaze u narednu godinu s još jednim prestižnim priznanjem koje je zaslužio Zrenjanin. Značaj tog priznanja tek će se sagledati u narednom periodu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Свака част. Зрењанин је одувек био спортски град, град врхунских спортиста. Честитам.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport