• Stari sportski prijatelji Proleter i Hercegovina odmerili snage (Foto)

    RK Proleter – RK Hercegovina (Sečanj) 27:24 (poluvreme 15:13)   Stari sportski prijatelji, rukometaši zrenjaninskog Proletera i Hercegovine iz Sečnja, odmerili su u četvrtak, 10. septembra, snage u prijateljskoj utakmici.   Meč koji je odigran u Kristalnoj dvorani imao je višestruki značaj za oba rivala. Crveno-belima je poslužio kao još jedna kontrola za uigravanje ekipe […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stari sportski prijatelji Proleter i Hercegovina odmerili snage (Foto)

    RK ProleterRK Hercegovina (Sečanj) 27:24 (poluvreme 15:13)

     

    Stari sportski prijatelji, rukometaši zrenjaninskog Proletera i Hercegovine iz Sečnja, odmerili su u četvrtak, 10. septembra, snage u prijateljskoj utakmici.

     

    Meč koji je odigran u Kristalnoj dvorani imao je višestruki značaj za oba rivala. Crveno-belima je poslužio kao još jedna kontrola za uigravanje ekipe u toku priprema za šampionat ARKUS Super lige Srbije, koji startuje 3. oktobra. S druge strane, Sečanjcima je bilo neophodno da odigraju utakmicu sa „težim i jačim“ rivalom, kako bi što spremnije dočekali baraž mečeve za popunu Super B lige. Ovi mečevi ih očekuju 23. i 27. septembra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Atletičari Proletera se iz Novog Pazara vratili sa četiri bronzane medalje

     

    Viđena je tvrda i čvrsta utakmica sa puno trčanja, nalik pravoj prvenstvenoj. Gosti su mnogo ozbiljnije ušli u meč, te su nakon ujednačene igre već u 18. minutu stekli opipljivu prednost od četiri gola razlike. Tada je prvi strateg Zrenjaninaca Momir Rnić zatražio tajm aut. Nakon toga je došlo do ponovnog buđenja ekipe u crveno-belim dresovima.

     

    rk proleter - rk hercegovina
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Momir Rnić: Momcima iz RK Hercegovina puno sreće u baražu

     

    Do kraja prve deonice, Zrenjaninci su se u potpunosti vratili u meč, a na petnaestominutni odmor su otišli sa dva gola prednosti. Drugo poluvreme proteklo je u igri sa nešto čvršćim odbranama sa obe strane. Domaći rukometaši su u ovom periodu bili za nijansu kvalitetnija ekipa, te je njihova prednost konstantno varirala od tri do pet golova razlike.

     

    – Viđena je tvrda utakmica sa motivisanim rivalima na obe strane. Sve je ličilo na pravi prvenstveni meč. Momcima iz Sečnja želim puno sreće u baražu, a nas očekuju prijateljske utakmice sa Vojvodinom i Metaloplastikom – izjavio je Momir Rnić nakon utakmice

     

    On je dodao da se već narednih dana očekuje potpisivanje ugovora sa iskusnim levim bekom Markom Trninićem, koji je prošlu takmičarsku godinu odigrao u izraelskom šampionatu. Na taj način će biti oformljen kostur ekipe za narednu sezonu.

     

    Prijateljska utakmica protiv višestrukog šampiona Srbije, novosadske Vojvodine, biće na programu u Kristalnoj dvorani u subotu, 12. septembra, od 18.30 časova. Meč sa Metaloplastikom u Šapcu planiran je za petak, 18. septembar.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport