• Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Šarenac najefikasniji igrač

    Muška U18 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Izmiru, pošto je u prvoj eliminacionoj rundi izbacila Crnu Goru. Zrenjaninac Marko Šarenac bio je najefikasniji igrač u našim redovima.   Put ka pobedi našim momcima je trasirala sjajna igra u drugom periodu, koji su napadački odigrali sjajno, dok su na svojoj polovini terena […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Šarenac najefikasniji igrač

    Muška U18 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Izmiru, pošto je u prvoj eliminacionoj rundi izbacila Crnu Goru. Zrenjaninac Marko Šarenac bio je najefikasniji igrač u našim redovima.

     

    Put ka pobedi našim momcima je trasirala sjajna igra u drugom periodu, koji su napadački odigrali sjajno, dok su na svojoj polovini terena bili neprelazni. Krenuli su serijom 7:0, kojim su egal sa prvog malog odmora (17:17) pretvorili u solidnih 25:17.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Velibor Mladenović kandidat za predsednika FSG Zrenjanin

     

    Crna Gora je na trenutak došla do daha i prišla na 25:22. Luka Andrić je pogotkom za dva odbio taj nalet, a u narednom napadu asistirao Đorđu Ćurčiću koji je ubacio novu trojku.

     

    Posle par ne tako dobrih napada, van 6,75 bio je siguran i Marko Šarenac i prednost Srbije je bila dvocifrena – 33:22, četiri minuta pre kraja prvog poluvremena. Uz očekivane oscilacije, naš tim je na veliki odmor otišao sa 16 poena viška – 44:28.

     

    Uz sve pretnje Crne Gore koja je neko vreme pokušavala sve ne bi li se vratila u igru, naš tim ne samo da je visoku prednost iz prvih 20 minuta uspeo da sačuva do kraja, već je značajno i uvećao i slavio pobedu koja ga vodi dalje ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

     

    Marko Šarenac postigao 22 poena

     

    Još jednom su svi momci dobili šansu, samo se Aleksa Milošević nije upisao u strelce.

     

    Najefikasniji je bio Marko Šarenac sa 22 poena, ubacio je četiri trojke iz šest pokušaja, imao i osam skokova. Do dvocifrenog učinka išli su i Đorđe Ćurčić (11 poena) i Nikola Đapa (10).

     

    Sledeći rival Srbije biće bolji iz duela Poljske i Izraela. Eventualna pobeda u tom meču ne bi značila samo nastavak borbe za medalje, već i sigurno mesto na Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina, koje se igra sledećeg leta, a na koje će se plasirati pet selekcija sa Evrobasketa u Izmiru.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Naš četvrtfinali meč zakazan je za sutra, od 15 časova.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport