• Sportskim klubovima raspodeljena sredstva iz budžeta opštine Žitište

    Opština Žitište donela je rešenje o dodeli sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta za narednu godinu. Za te namene iz opštinskog budžeta je izdvojeno 9.470.000 dinara.   Na ova sredstva može da računa ukupno 18 sportskih klubova. Najviše novca, po 1,5 miliona dinara, dodeljeno je fudbalskim klubovima Jedinstvo iz Banatskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sportskim klubovima raspodeljena sredstva iz budžeta opštine Žitište

    Opština Žitište donela je rešenje o dodeli sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta za narednu godinu. Za te namene iz opštinskog budžeta je izdvojeno 9.470.000 dinara.

     

    Na ova sredstva može da računa ukupno 18 sportskih klubova. Najviše novca, po 1,5 miliona dinara, dodeljeno je fudbalskim klubovima Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva i Begej iz Žitišta. Oba kluba se takmiče u Vojvođanskoj ligi „Istok“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pojedini sportski objekti u gradu zahtevaju određena ulaganja

     

    Milion dinara dodeljeno je Košarkaškom klubu Sveti Đorđe iz Žitišta, dok će 900.00 dinara dobiti KK Karađorđevo iz Banatskog Karađorđeva.

     

    Fudbalski klub Napredak iz Česterega može da računa na 800.000 dinara. Po pola miliona dinara na javnom konkursu su dobili Odbojkaški klub Hercegovina iz Ravnog Topolovca i Ženski odbojkaški klub Žitište.

     

    Klub borilačkih sportova Spartanac iz Žitišta od Opštine Žitište dobiće 400.000 dinara, a Fudbalski klub 1. oktobar iz Srpskog Itebeja 350.000 dinara. Po 300.000 dinara sledi fudbalskim klubovima Omladinac iz Ravnog Topolovca, Budućnost iz Banatskog Dvora, Terekveš iz Hetina, Proleter iz Međe, Podgrmeč iz Žitišta, kao i džudo udruženju Banat iz Žitišta.

     

    Šahovskom klubu Napredak iz Česterega dodeljeno je 80.000 dinara, a streljačkim družinama Begej iz Žitišta i Stari Begej iz Banatskog Dvora po 70.000 dinara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Sportski savez opštine Žitište je na odvojenim konkursima dobio ukupno 8,6 miliona dinara za funkcionisanje u narednoj godini, kao i za sufinansiranje projekata iz oblasti predškolskog, školskog i rekreativnog sporta. Savez za školski sport „Koračaj smelo“ dobio je 1,4 miliona dinara za sufinansiranje godišnjeg programa.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin