• Sjajni Dimitrije Levajac pauzu iskoristio da bi se posvetio sestri i bratu

    Stonoteniser zrenjaninskog Banata i reprezentativac naše zemlje, osamnaestogodišnji Dimitrije Levajac, najzaslužniji je što je Srbija obezbedila učešće na Olimpijskim igrama, koje je trebalo da se održe ove godine u Tokiju. No, virus korona je odložio Olimpijadu za narednu godinu. Dimitrije je malo razočaran, ali kaže da je odluka potpuno razumljiva.   – Pitanje je koliko […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sjajni Dimitrije Levajac pauzu iskoristio da bi se posvetio sestri i bratu

    Stonoteniser zrenjaninskog Banata i reprezentativac naše zemlje, osamnaestogodišnji Dimitrije Levajac, najzaslužniji je što je Srbija obezbedila učešće na Olimpijskim igrama, koje je trebalo da se održe ove godine u Tokiju. No, virus korona je odložio Olimpijadu za narednu godinu. Dimitrije je malo razočaran, ali kaže da je odluka potpuno razumljiva.

     

    – Pitanje je koliko će trajati pandemija, a pod pretpostavkom i da se situacija normalizuje, sportisti jednostavno ne bi imali vremena da se pripreme za Olimpijadu. Posle prvobitnog razočarenja, shvatio sam da će meni odlaganje koristiti. Siguran sam da ću za godinu dana biti mnogo zreliji, a zrelost je veoma važna za svakog sportistu, posebno za učešće na ovakvim takmičenjima – ističe Levajac u razgovoru za portal zrenjaninski.com.

     

    Dimitrije, koliko god je to moguće, vežbanjem i posebnim treninzima u kući, pokušava da održi tonus, jer veruje da će se planirana takmičenja ipak održati.

     

    – Predstoji nam završetak lige, svetsko prvenstvo, međunarodni turniri, i potrebno je održati formu. Trudim se koliko je to moguće da prilagođene treninge odradim u kućnim uslovima. Ostatak vremena koristim za učenje – kaže Levajac.

     

    Pročitajte još: Trofejni sportista Bojan Cvejić mlade džudiste trenira preko interneta

     

    Dimitrije je, inače, student prve godine Fakulteta organizacionih nauka, i to „na daljinu“, pa mu se, što se školovanja tiče, ništa nije promenilo. Raduje ga što sad može više vremena da provodi sa mlađom sestrom i bratom.

     

    – Ovo je prilika koju skoro nismo imali zbog obaveza. Natalija je učenica dizajnerske škole, a Grigorije ima 12 godina i nastavu prati preko interneta. Ipak, imamo sada vremena i jedni za druge, pa gledamo serije ili nešto zajedno radimo. Vreme sporo protiče, ali shvatili smo situaciju ozbiljno i tako se i ponašamo – poručuje Dimitrije Levajac.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport