• Šahovski klub Naftagas ozbiljno se priprema za nastup u Prvoj ligi Srbije

    Šahovski klub Naftagas iz Elemira ozbiljno se priprema za ovogodišnji nastup u Prvoj ligi Srbije. Klub je obezbedio značajno pojačanje – srpskog velemajstora Miloša Pavlovića.   – Ovim pojačanjem porasle su i ambicije kluba, koji je lani izborio 6. mesto u Prvoj ligi, u žestokoj konkurenciji. Sada nam je plan plasman u sam vrh ligaške […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šahovski klub Naftagas ozbiljno se priprema za nastup u Prvoj ligi Srbije

    Šahovski klub Naftagas iz Elemira ozbiljno se priprema za ovogodišnji nastup u Prvoj ligi Srbije. Klub je obezbedio značajno pojačanje – srpskog velemajstora Miloša Pavlovića.

     

    – Ovim pojačanjem porasle su i ambicije kluba, koji je lani izborio 6. mesto u Prvoj ligi, u žestokoj konkurenciji. Sada nam je plan plasman u sam vrh ligaške tabele, jer smo uspeli da očuvamo igrački sastav u celosti. A Miloš Pavlović prvi je srpski velemajstor koji će nastupati za naš klub – kaže za portal zrenjaninski.com Milorad Jankov, dugogodišnji predsednik Šahovskog kluba Naftagas Elemir.

     

    Jankov je, da podsetimo, i ovogodišnji dobitnik nagrade Sportskog saveza Grada Zrenjanina, u kategoriji najboljih sportskih radnika. Ne slučajno, jer je uspeo da, zajedno sa saradnicima, od malog seoskog kluba načini ozbiljnog prvoligaša.

     

    Pročitajte još: Dečaci iz FK Proleter imali privilegiju da treniraju na Zvezdinom stadionu

     

    – Šahovski klub Naftagas je jedini iz Banata u Prvoj ligi, iako smo po proseku godina igrača među najmlađima. Pojedinačni rezultati naših igrača takođe su za visoku ocenu, a dolaskom Pavlovića porastao je i optimizam – kaže Jankov.

     

    Prošle takmičarske sezone na prvoj tabli igrao je jermenski velemajstor Samvel Ter-Sakahyan, na drugoj Miloje Ratković, koji je izborio velemajstorski bal. Na trećoj tabli nastupao je kapiten, internacionalni majstor Milovan Ratković, a na četvrtoj FIDE majstor Siniša Popov. Na petoj tabli bio je šesnaestogodišnji Luka Budisavljević, koji nije doživeo nijedan poraz. Osvojivši prošle godine tri bala za internacionalnog majstora, postao je najmlađi inter majstor u Srbiji. Na šestoj tabli bio je FIDE majstor Danilo Besedeš, a na spisku igrača je i internacionalni majstor Predrag Bodiroga.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport