• Šahisti Naftagasa praktično bez ikakvih problema organizuju treninge

    Sport i sportske aktivnosti silom prilika potpuno su zamrli, a sportisti na različite načine koriste neplanirane pauze. Neki su uključeni u volonterstvo, a drugi treniraju u kućnim uslovima. S druge strane, šahisti su u situaciji kada mogu da organizuju treninge praktično bez problema. Naime, ovo vreme je pogodno da se radi na proširenju teorijskih znanja. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šahisti Naftagasa praktično bez ikakvih problema organizuju treninge

    Sport i sportske aktivnosti silom prilika potpuno su zamrli, a sportisti na različite načine koriste neplanirane pauze. Neki su uključeni u volonterstvo, a drugi treniraju u kućnim uslovima. S druge strane, šahisti su u situaciji kada mogu da organizuju treninge praktično bez problema. Naime, ovo vreme je pogodno da se radi na proširenju teorijskih znanja.

     

    Internet omogućuje čak i onlajn odmeravanje snaga sa rivalima. Jedino što je ozbiljan hendikep jeste nemogućnost učešća na turnirima. Zato se ne može poboljšati rejting, doći do titule višeg ranga i, naravno, zaraditi od turnirskih nagrada.

     

    Pročitajte još: VEČNA MU SLAVA I HVALA: Žitište će čuvati sećanje na svog Mistera!

     

    – U tom smislu šahisti trpe kao i svi drugi sportisti. Ali, mi gledamo da vreme iskoristimo na ličnom unapređenju – kaže za portal zrenjaninski.com Milorad Jankov, predsednik Šahovskog kluba Naftagas iz Elemira, kolektiva koji se kao srpski prvoligaš priprema za prvenstvo u avgustu.

     

    Milorad Jankov: Bitno je poštovati uputstva državnih organa

     

    Jankov kaže da je sada najvažnije da društvo i država što pre i sa što manje žrtava i štete prebrode pošast koja je snašla i nas i ceo svet.

     

    – Bitno je poštovati naredbe i uputstva državnih organa i nadležnih, a naročito poruku „Ostani kod kuće“. Naš šahovski klub, koji je po višedecenijskoj tradiciji bio mesto okupljanja i živosti, od prvog dana je pod ključem i čeka kraj pandemije. S druge strane, mi smo sve administrativne procedure blagovremeno završili. Kontakti sa našim igračima i članovima su redovni i sve ih savetujemo da ostanu aktivni, ali kod kuće i isključivo onlajn – napominje Jankov.

     

    Slično se dešava u svim našim šahovskim sredinama, ali i u svetu. A kao zanimljivost ovih dana pojavila se vest da će svetski šahovski prvak Magnus Karlsen organizovati najunosniji onlajn šah turnir, sa nagradnim fondom od preko 250.000 dolara. Turnir je planiran za 18. april. Trajao bi do 2. maja i time bi šah bio prva sportska aktivnost organizovana još u jeku pandemije korone, što nijedan drugi sport ne može, iz objektivnih razloga.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport