Sport Vesti Zrenjanin

Rvački klubovi Proleter i Omladinac definitivno imaju sjajnu omladinu (Foto)

Foto: Zoran Bogaroški

Ponovo su Grad Zrenjanin i sportska hala Medison bili domaćini jednog velikog rvačkog takmičenja. U subotu, 22. februara, u organizaciji Rvačkog kluba Proleter, održan je Prvi Kup Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom za dečake i devojčice U15.

 

Svoju dominaciju u mlađim uzrasnim kategorijama Zrenjaninci su potvrdili i ovaj put. U ukupnom plasmanu, sa osvojenih 130 bodova, ekipa RK Proleter ubedljivo je zauzela prvo mesto.

 

rvački klub proleter
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Drago mi je da smo i na prvom Kupu do 15 godina starosti osvojili prvo mesto, pošto smo prošle nedelje osvojili prvo mesto na Kupu i za kadete. Imamo još jedno kolo Kupa. Bežimo Sokolu iz Sombora dvadesetak bodova tako da, ako ovo održimo, mislim da ćemo osvojiti Kup za ovu uzrasnu kategoriju – rekao je Đorđe Miolski, trener zrenjaninskih rvača.

 

Pročitajte još: Poraz nakon pet setova i više od dva sata efektivne igre (Foto)

 

Zlatom u pojedinačnim konkurencijama okitili su se Branko Đukić i Boris Petrov. Vanja Kuručev je osvojio srebrnu medalju. Na treći stepenik pobedničkog postolja popeli su se Jovan Miolski i Stevan Kojić.

 

rvački klub omladinac
Foto: Zoran Bogaroški

 

Veoma uspešni bili su i takmičari RK Omladinac iz Botoša.

 

– Na ovom takmičenju nastupili smo sa četiri dečaka i jednom devojčicom. Rezultatom naših takmičara veoma sam zadovoljan, s obzirom na to da smo osvojili dve zlatne medalje i jedno treće mesto. Organizacija je bila na visokom nivou – kazao je Darko Velisavljev, trener RK Omladinac.

 

Kod Botošana, prva mesta osvojili su Andrej Velisavljev u kategoriji do 38kg i Dragan Sremac do 52kg. Danijela Dukai bila je trećeplasirana, te je osvojila bronzanu medalju kod devojčica do 66kg.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM