• Rvač Proletera i prvak države Martin Šuranji zagospodario strunjačom

    Član Rvačkog kluba Proleter Martin Šuranji jedan je od najperspektivnijih mladih sportista u Srbiji. U kategoriji rvanja grčko-rimskim stilom do 77 kilograma osvojio je titulu prvaka države u juniorskoj konkurenciji, a standardni je juniorski reprezentativac naše zemlje. U rvanju slobodnim stilom osvojio je i titulu seniorskog prvaka države.   Martin je rođen u Senti i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rvač Proletera i prvak države Martin Šuranji zagospodario strunjačom

    Član Rvačkog kluba Proleter Martin Šuranji jedan je od najperspektivnijih mladih sportista u Srbiji. U kategoriji rvanja grčko-rimskim stilom do 77 kilograma osvojio je titulu prvaka države u juniorskoj konkurenciji, a standardni je juniorski reprezentativac naše zemlje. U rvanju slobodnim stilom osvojio je i titulu seniorskog prvaka države.

     

    Martin je rođen u Senti i za to mesto ga vezuju njegovi prvi rvački koraci. U zrenjaninski Proleter je došao jer je, kako sam kaže, znao da će najbolje uslove za napredovanje imati u najboljem srpskom rvačkom klubu.

     

    – U rvačkom svetu u Srbiji nema boljeg mesta za napredovanje. Dodatno su me u dobre uslove za rad uverila i braća Nemeš. Poslednje dve godine, koliko sam u Zrenjaninu, jako sam zadovoljan – kaže Martin Šuranji za portal zrenjaninski.com.

     

    Tek što je zagospodario strunjačom u svojoj kategoriji, Martina je omela povreda ramena. Rame je operisao prošlog septembra i nakon rehabilitacije polako se vraća u trenažni proces. Trenira svakodnevno pod budnim okom trenera Vojislava Trajkovića.

     

    martin šuranji

     

    Vojislav Trajković: Pred Martinom je uspešna sportska karijera

     

    – Martin je jako dobar mladi sportista. Volim da kažem da talenata ima mnogo, ali retki imaju volju, želju, ambiciju, upornost i sposobnost da usvajaju ono što im se prenosi. Martin ima dobru kombinaciju svega i pred njim je, ako sve bude išlo kako treba, uspešna karijera. Opredelio se da mu rvanje bude život, u potpunosti je posvećen ovom sportu i verujem da je pred njim lepa sportska budućnost – naglašava Vojislav Trajković.

     

    Martina, ali i ostale rvače zrenjaninskog Proletera, pandemija je itekako omela u planovima.

     

    Pročitajte još: U višim rangovima Omladinac FAM, ASK i ŽFK Banat Bagljaš

     

    – Sportistima su takmičenja jako važna, a jedno, Evropsko prvenstvo, koje je trebalo da bude održano krajem juna u Severnoj Makedoniji, već je odloženo. Svetsko juniorsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi u septembru u Beogradu, po svoj prilici će biti pomereno za kasniji termin, ali o svemu tome će odlučiti rvačka federacija. Važni su treninzi, važna je liga, takmičenja su vrlo važna, a sve to je sada poremećeno. Ipak, nadamo se najboljem. Treninzi su počeli i to već dobro utiče na psihološku spremnost sportista, isto kao i na fizičku formu – ističe Trajković.

     

    Martin se polako vraća u formu posle povrede i pauze. Za portal zrenjaninski.com kaže da mu je Zrenjanin postao drugi dom, ali da vrlo rado ode i do Sente, gde mu živi porodica – otac, majka, sestra i brat.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport