• Rekordi neće biti priznati zbog tehničkog nedostatka bazena

    Upravni odbor Plivačkog saveza Srbije jednoglasno je doneo odluku o priznavanju rezultata i plasmana sa Zimskog pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj konkurenciji u 25-metarskim bazenima, koje je održano u Zrenjaninu od 2. do 5. decembra prošle godine.   Međutim, neće biti priznati nacionalni i ostali rekordi, nakon što su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rekordi neće biti priznati zbog tehničkog nedostatka bazena

    Upravni odbor Plivačkog saveza Srbije jednoglasno je doneo odluku o priznavanju rezultata i plasmana sa Zimskog pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj konkurenciji u 25-metarskim bazenima, koje je održano u Zrenjaninu od 2. do 5. decembra prošle godine.

     

    Međutim, neće biti priznati nacionalni i ostali rekordi, nakon što su utvrđeni tehnički nedostaci objekta. Ustanovljeno je, naime, da je plivalište u Zrenjaninu kraće od propisane dužine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Promene u fudbalskim klubovima ASK i 2. oktobar: Otišli Zakić i Tubić

     

    „Rezultati i plasmani su validni za lokalne svrhe, ali se neće uvrštavati u međunarodnu bazu rezultata“, objavio je Upravni odbor Plivačkog saveza Srbije.

     

    Prema pisanju sportskih medija, to znači da će biti poništeno više od 60 ličnih, klupskih, nacionalnih i čak jedan evropski rekord.

     

    Na Zimskom pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj konkurenciji isplivano je mnoštvo dobrih rezultata. Oboreno je dosta državnih rekorda i isplivana su vremena bolja od vremena evropskih juniorskih rekorda.

     

    Tokom četiri dana takmičilo se ukupno 488 plivača iz 41 kluba koji su članice Plivačkog saveza Srbije. Postavljeno je 30 novih državnih rekorda u individualnim disciplinama od kojih i dva nova seniorska rekorda.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Plivački klub Proleter iz Zrenjanina je na ovom šampionatu ekipno osvojio drugo mesto u kadetskoj kategoriji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Zaista bi bilo zanimljivo da se oglase nadležni iz ,,Sportskih objekata,, na okolnosti da je bazen kraći od propisanih dimenzija.Da li je moguće da 40 godina niko nije izmerio bazen ili se jednostavno ,,skupio,, od zime?

      1. Nadlezni su trenutno zauzeti smisljanjem boljeg i ukusnijeg sendvica, jer ih hvata panika zbog cinjenice da sns puca po svim savovima, a duzina bazena ih nikada nije ni zanimala.

    2. NISU IMALI NOVACA, VALJDA, ZA „OLIMPIJSKI“, PA NAPRAVILI, „KOLIKO JE MOGLO“, ZA TE NOVCE!!!
      ZNAMO TO JOŠ „OD ONDA“!
      POZDRAV IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport