• Radnički predstavio novo pojačanje: Milan Turkulj se vratio u Zrenjanin

    Posle Petra Bogdanovića, Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina predstavio je i drugo pojačanje za prolećni deo takmičarske sezone. U pitanju je devetnaestogodišnji Milan Turkulj koji se, posle igranja u OFK Beograd i FK Zemun, vratio u grad na obalama Begeja.   „Radnički je nastavio praksu vraćanja igrača poniklih u Zrenjaninu, po čemu smo jedinstveni u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radnički predstavio novo pojačanje: Milan Turkulj se vratio u Zrenjanin

    Posle Petra Bogdanovića, Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina predstavio je i drugo pojačanje za prolećni deo takmičarske sezone. U pitanju je devetnaestogodišnji Milan Turkulj koji se, posle igranja u OFK Beograd i FK Zemun, vratio u grad na obalama Begeja.

     

    „Radnički je nastavio praksu vraćanja igrača poniklih u Zrenjaninu, po čemu smo jedinstveni u Srpskoj ligi Vojvodina“, saopštio je zrenjaninski klub.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tošić slavi rođendan: Pljušte čestitke, a ovaj poklon je oduševio “Delije”

     

    Turkulj je rođen 1. maja 2001. godine, a detinjstvo je proveo u Jarkovcu. Fudbal je počeo da trenira sa pet godina u zrenjaninskom Proleteru, gde je igrao do svoje 15. godine. U Kadetskoj ligi je nastupao za OFK Beograd i igrao je sve do prelaska u Omladinsku ligu, posle čega je stupio u redove FK Zemun. Tamo je odigrao Omladinsku ligu, odakle je prekomandovan u prvi tim, sa kojim je nastupao sezonu i po.

     

    Igra na poziciji desnog beka, a po potrebi preuzima i ulogu levog krila.

     

    – Odluku da se vratim u Zrenjanin i zadužim dres Radničkog doneo sam zato što želim da pomognem klubu. Živeću u gradu, tako da ću biti blizu porodice, a tu mi je i devojka, što je još jedan od razloga mog povratka – izjavio je Milan Turkulj za portal zrenjaninski.com.

     

    milan turkulj
    Foto: Privatna arhiva

     

    Kod kuće je najlepše

     

    On dodaje da je kod kuće najlepše i da je u Radničkom dočekan sjajno, u šta nije ni sumnjao.

     

    – Očekujem da ćemo u nastavku prvenstva izboriti opstanak u Srpskoj ligi Vojvodina, a da ćemo naredne sezone biti spremni da napadnemo i Prvu ligu i da se oprobamo u tom društvu. Ubeđen sam da ekipa Radničkog ima taj kvalitet, a ima i ambicije – ističe Turkulj.

     

    Radnički nastavak trke u sezoni 2020/2021. dočekuje na šestom mestu na tabeli, sa 31 bodom, 16 manje od prvoplasirane Mladosti iz Novog Sada. Zrenjaninci su u dosadašnjih 19 utakmica ubeležili devet pobeda i šest poraza, dok su četiri meča odigrali nerešeno.

     

    milan turkulj
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport