Sport Vesti Zrenjanin

Prvenstvo Srbije: Tri medalje za Zrenjaninke drugog takmičarskog dana

prvenstvo srbije u kajaku
Foto: Zoran Bogaroški

Ekipno i pojedinačno Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu za sve uzrasne kategorije, koje se od 3. do 6. septembra održava na vodama Parka prirode Tikvara, nadomak Bačke Palanke, odlično je počelo za Zrenjanince.

 

Prvog takmičarskog dana na programu su bile kvalifikacione trke za pionire i juniore. Već drugog, u petak, 4. septembra, usledila su i finalna nadmetanja.

 

Već u prvim finalnim trkama članovi Kajak kluba Begej uspeli su da ostvare veoma zapažene rezultate. Tri zrenjaninske posade našle su se na pobedničkim postoljima.

 

PROČITAJTE JOŠ: Poslednja etapa biciklističke “Trke kroz Srbiju” startovala u Zrenjaninu

 

Prvo je u trci K-1 za juniorke, na 1000 metara, Biljana Vukov sa rezultatom 04:28.643 osvojila treće mesto, te se na taj način okitila bronzanom medaljom.

 

Biljana je u paru sa Beatrix Orban, u trci K-2 za juniorke, takođe na 1000 metara, uspela da ponovi uspeh. Njih dve su se rezultatom  04:03.478 domogle treće pozicije, te na taj način Kajak klubu Begej donele i drugu bronzanu medalju sa državnog prvenstva.

 

Treće odličje, drugog takmičarskog dana, za zrenjaninski kajak je doneo dvosed u sastavu Nikolina Margić i Beatrix Orban. One su u disciplini K-2, trci juniorki na 200 metara, s rezultatom 44.820, uspele da se domognu drugog mesta, te na taj način da se okite srebrnom medaljom.

 

Takmičenje se nastavlja danas, kvalifikacionim trkama za kadete i seniore. Za nedelju, poslednjeg dana Prvenstva Srbije, predviđena su finala u tim uzrasnim kategorijama.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM