• Poslednja etapa biciklističke „Trke kroz Srbiju“ startovala u Zrenjaninu

    Naš grad danas je bio domaćin učesnicima jubilarne, 60. međunarodne biciklističke „Trke kroz Srbiju“, a Trg slobode je bio startna pozicija za poslednju etapu.   Više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja kroz ulice Zrenjanina je krenulo ka Novom Sadu, gde je trka završena. Dvotočkaši, međutim, nisu jezdili najkraćim putem, već naokolo, kroz Stajićevo, Perlez, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Poslednja etapa biciklističke „Trke kroz Srbiju“ startovala u Zrenjaninu

    Naš grad danas je bio domaćin učesnicima jubilarne, 60. međunarodne biciklističke „Trke kroz Srbiju“, a Trg slobode je bio startna pozicija za poslednju etapu.

     

    Više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja kroz ulice Zrenjanina je krenulo ka Novom Sadu, gde je trka završena. Dvotočkaši, međutim, nisu jezdili najkraćim putem, već naokolo, kroz Stajićevo, Perlez, Titel, Vilovo, Šajkaš, Đurđevo i Žabalj.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Proleter savladao “svece” nakon produžetaka (Foto)

     

    Učesnike trke pozdravio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. On se zahvalio Biciklističkom savezu Srbije i organizatorima trke što su uvrstili naš grad među domaćine.

     

    – Zrenjanin je uvek bio grad sporta, sada i kao „Evropski grad sporta“ za 2021. godinu, i to jasno pokazuje da grad ulaže u sportsku infrastrukturu i klubove. Jedno od priznanja je i prilika da budemo domaćini biciklističke „Trke kroz Srbiju“ – ocenio je Santovac, kojem je simbolično uručena i žuta majica.

     

     

    Nju je Gradu Zrenjaninu, u ime učesnika, potpisao i poklonio Slovak Martin Haring, član ekipe „Dukla“ iz Banske Bistrice, inače vodeći takmičar u generalnom plasmanu.

     

    Na ovogodišnjoj „Trci kroz Srbiju“, najpoznatijoj i najprestižnijoj biciklističkoj trci na ovim prostorima, vožene su ukupno tri etape. Ukupna dužina staze iznosi 450 kilometara. Trka je, drugu godinu zaredom, startovala u Republici Srpskoj, a domaćini su bili Zlatibor, Mionica, Požarevac, Beograd, Zrenjanin i Novi Sad.

     

    Ova trka u zvaničnom je kalendaru Međunarodne biciklističke federacije, koja je propisala i mere zaštite od koronavirusa.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin