• Proleter se predomislio: Ipak idu u viši rang, stiže pomoć sponzora

    Vaterpolo klub Proleter iz Zrenjanina se predomislio, pa će u narednoj sezoni ipak nastupati u Prvoj A ligi. Podsetimo, klub je razmatrao opciju da ostane u Prvoj B ligi, iako je odlukom Vaterpolo saveza Srbije preseljen u viši rang. Ovakva odluka bila je uslovljena finansijskom situacijom u klubu, jer je za pojačanja, koja su neophodna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proleter se predomislio: Ipak idu u viši rang, stiže pomoć sponzora

    Vaterpolo klub Proleter iz Zrenjanina se predomislio, pa će u narednoj sezoni ipak nastupati u Prvoj A ligi. Podsetimo, klub je razmatrao opciju da ostane u Prvoj B ligi, iako je odlukom Vaterpolo saveza Srbije preseljen u viši rang. Ovakva odluka bila je uslovljena finansijskom situacijom u klubu, jer je za pojačanja, koja su neophodna ako se želi postići nešto u Prvoj A ligi, falilo novca.

     

    Međutim, kako portal zrenjaninski.com saznaje, VK Proleter je u fazi pregovora sa kompanijom „PerSu“ oko generalnog sponzorstva. To bi, u slučaju pozitivnog ishoda, ovom sportskom kolektivu donelo finansijsku stabilnost i veće ambicije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kajakaši se spremaju za takmičenja, Kovačević jedna od najvećih uzdanica

     

    – Plasirali smo se u Prvu A ligu i to je veliki uspeh, ali i obaveza. To je veoma skup nivo takmičenja, gde sa sadašnjim kapacitetima ne bismo mogli adekvatno da odgovorimo. Srećom, kompanija „PerSu“, kao društveno odgovorna, ponudila je da finansira rad našeg kluba. Upravo danas idem na dogovor kod menadžera kompanije Dragoljuba Bjeloglava. Verujem u pozitivan ishod – kaže za naš portal Srđan Bogaroški, čelnik Vaterpolo kluba Proleter iz Zrenjanina.

     

    Proleter računa na mlađe selekcije

     

    On napominje da je klub u protekloj sezoni imao velike troškove, da je korona pokvarila mnoge planove i da klubu mnogo prepreka stoji na putu. Da bi se ravnopravno nadmetali u najvišem rangu neophodna su i kadrovska pojačanja.

     

    – Moramo na ključne pozicije da dovedemo neka zvučna imena i na tome se radi. Posebno što su se u uslovima pandemije u Srbiju vratili naši najjači igrači, pa će konkurencija biti žestoka. Ipak, nama će baza biti zrenjaninski vaterpolisti. Posebno ćemo voditi računa o mlađim selekcijama, jer je to budućnost vaterpola u gradu na Begeju – napominje Bogaroški.

     

    On podseća da se radi u specifičnim, otežanim uslovima.

     

    – Ograničeni smo i sa terminima i sa brojem dece koja mogu da se nađu u bazenu. Sve se odvija u vanrednim uslovima, ali verujem da ćemo zacrtane planove ostvariti – napominje Bogaroški.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport