• Kajakaši se spremaju za takmičenja, Kovačević jedna od najvećih uzdanica

    Sredina je leta, godišnjeg doba kada u normalnim okolnostima zaljubljenici u kajak željno iščekuju svaki vikend da odmere svoje kvalitete na takmičenjima i regatama. Međutim, zbog pandemije koronavirusa, ova godina je po mnogo čemu specifična.   Takmičenja se otkazuju iz bezbednosnih razloga. Ali, prema poslednjim najavama, sezona će u narednim nedeljama ipak biti nastavljena. Tim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kajakaši se spremaju za takmičenja, Kovačević jedna od najvećih uzdanica

    Sredina je leta, godišnjeg doba kada u normalnim okolnostima zaljubljenici u kajak željno iščekuju svaki vikend da odmere svoje kvalitete na takmičenjima i regatama. Međutim, zbog pandemije koronavirusa, ova godina je po mnogo čemu specifična.

     

    Takmičenja se otkazuju iz bezbednosnih razloga. Ali, prema poslednjim najavama, sezona će u narednim nedeljama ipak biti nastavljena. Tim povodom, sportska redakcija portala zrenjaninski.com posetila je trening Kajak kluba Begej i razgovarala sa trenerima i takmičarima o trenažnom procesu u kojem se trenutno nalaze i očekivanjima pred nastupajuće izazove.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ponovo nas obradovao: Zoran Ludoški nastavio da osvaja pehare

     

    – U narednom periodu očekuju nas dva takmičenja. To su prvenstvo države u mini kajaku, kao i ekipno prvenstvo države u kajaku za sve kategorije. Mi se intenzivno spremamo za ta dva takmičenja. Ono što je još neizvesno, ali je velika šansa da će biti održano, jeste Evropsko prvenstvo za seniore u Rumuniji. Za to takmičenje će od 24. do 27. avgusta biti izborni trening za ulazak u nacionalni tim. Tu će nastupati naš senior Nikola Kovačević – izjavio je jedan od trenera zrenjaninskog kluba Goran Đorđević.

     

    Prvenstvo države u mini kajaku je 29. avgusta u Bačkoj Palanci. Prema najavama, to prvenstvo će biti veoma kvalitetno.

     

    – Mi ćemo nastupiti sa našim najmlađim članovima, koji na treninzima pokazuju visok kvalitet. Što se tiče ekipnog prvenstva, ono će se održati od 3. do 6. septembra. Maksimalno se spremamo da postignemo što bolje rezultate – navodi Đorđević.

     

    nikola kovačević
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Nikola Kovačević: Spreman sam za nove izazove

     

    S obzirom na to da je jedna od najvećih uzdanica Kajak kluba Begej Nikola Kovačević od ove godine prešao da se takmiči u seniorskoj konkurenciji, njegov trener ističe da je ovaj mladi kajakaš bacio akcenat na sebe tokom ove godine, kada je na regatama osvojio dve srebrne medalje. Svi u klubu su sigurni da se Nikola neće obrukati na izbornom takmičenju za seniorsku reprezentaciju. Međutim, shodno njegovim godinama, svi su jednoglasni da će biti veoma teško da ovaj osamnaestogodišnjak izbori uslov da predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu.

     

    – Prilično sam spreman za izazove koji se postavljaju ispred mene. Ova godina je, nažalost, protekla bez mnogo takmičenja, ali mi smo uspevali da se spremamo i budemo u konstantnom trenažnom procesu. Pošto sam tek prva godina seniora, iskren da budem, ne očekujem sada nešto previše. Cilj mi je da budem među prvom trojicom kod mlađih seniora, do 24 godine starosti. Na državnom prvenstvu očekujem plasman u finale – rekao je Nikola Kovačević.

     

    Nikola napominje da je zadovoljan rezultatima koje je postizao tokom ove sezone. Ističe da ostaje žal za propuštenim osvajanjem zlatne medalje na poslednjem takmičenju, zbog sitnog peha koji mu se desio tokom same trke.

     

    Sportska redakcija portala zrenjaninski.com ispratiće sva nastupajuća takmičenja zrenjaninskih kajakaša. Naši čitaoci će, stoga, biti u mogućnosti da budu obavešteni o svim rezultatima takmičara Kajak kluba Begej.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport