Sport Vesti Zrenjanin

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio Zrenjanin

božidar maljković u zrenjaninu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je danas Zrenjanin. On je tom prilikom održao radni sastanak sa zrenjaninskim gradonačelnikom Simom Salapurom.

 

Sastanku su, ispred Olimpijskog komiteta Srbije, prisustvovali i potpredsednik Žarko Zečević, izvršni direktor Damir Štajner i generalni sekretar Đorđe Višacki, zatim član Izvršnog odbora OIK i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, kao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

 

PROČITAJTE JOŠ: Reprezentativac Nikola Kovačević uspešno završio pripreme u Antaliji

 

Gosti su, nakon radnog sastanka u Gradskoj kući, posetili Sportsko odeljenje Narodnog muzeja Zrenjanin. Potom su, u Domu borilačkih sportova, posetili i rvačku reprezentaciju Srbije, koja se ovih dana nalazi na pripremama u Zrenjaninu.

 

božidar maljković posetio zrenjanin

 

Brisel bio pravičan prema Zrenjaninu

 

Božidar Maljković je u pratnji domaćina obišao i Aleju velikana i sportski kompleks u Karađorđevom parku. Položio je cveće na spomen-biste dr Ferenca Kemenja, osnivača modernih olimpijskih igara i bliskog saradnika Pjera de Kubertena, i Vilmoša Locija, prvog jugoslovenskog košarkaša sa sto odigranih utakmica u nacionalnom timu.

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da su u Briselu bili pravični kada su laskavo priznanje “Evropski grad sporta” dodelili gradu kao što je Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Žitištani u Petrovgradu: Počeli u isto vreme i od tada nižu dobre rezultate

 

– U Olimpijskom komitetu Srbije veoma poštujemo ovaj grad, tradiciju, sve njegove sportiste. Olimpijski komitet u mnogim gradovima organizuje različita takmičenja i trudićemo se da u našem fokusu bude i Zrenjanin – istakao je Maljković.

 

božidar maljković u zrenjaninu

 

Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da je titula “Evropski grad sporta” svojevrsna prekretnica za Zrenjanin, kada je u pitanju promocija sportskih rezultata i tradicije prisutne u ovom gradu.

 

– Jedan od važnih segmenata te promocije je i olimpijski pokret i njegove veze sa našim gradom. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je još od Melburna i Olimpijskih igara 1956. godine Zrenjanin na svim igrama imao predstavnike, to dovoljno govori o olimpizmu u našem gradu. Svedoči i o tome da retko koji grad u našoj zemlji, pa i u Evropi, baštini tako dugu olimpijsku tradiciju – rekao je Salapura.

 

On je podsetio da je grad na Begeju na olimpijskim igrama do sada predstavljalo 47 sportista, trenera, sudija ili funkcionera. U Zrenjanin su stigle i 23 olimpijske medalje.

 

Ovom prilikom predsednik OKS je uručio Gradu Zrenjaninu zahvalnicu Olimpijskog komiteta Srbije. Zahvalnica je dodeljena za sveukupan doprinos sportu i negovanju olimpijskih vrednosti.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM