• Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio Zrenjanin

    Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je danas Zrenjanin. On je tom prilikom održao radni sastanak sa zrenjaninskim gradonačelnikom Simom Salapurom.   Sastanku su, ispred Olimpijskog komiteta Srbije, prisustvovali i potpredsednik Žarko Zečević, izvršni direktor Damir Štajner i generalni sekretar Đorđe Višacki, zatim član Izvršnog odbora OIK i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio Zrenjanin

    Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je danas Zrenjanin. On je tom prilikom održao radni sastanak sa zrenjaninskim gradonačelnikom Simom Salapurom.

     

    Sastanku su, ispred Olimpijskog komiteta Srbije, prisustvovali i potpredsednik Žarko Zečević, izvršni direktor Damir Štajner i generalni sekretar Đorđe Višacki, zatim član Izvršnog odbora OIK i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, kao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Reprezentativac Nikola Kovačević uspešno završio pripreme u Antaliji

     

    Gosti su, nakon radnog sastanka u Gradskoj kući, posetili Sportsko odeljenje Narodnog muzeja Zrenjanin. Potom su, u Domu borilačkih sportova, posetili i rvačku reprezentaciju Srbije, koja se ovih dana nalazi na pripremama u Zrenjaninu.

     

    božidar maljković posetio zrenjanin

     

    Brisel bio pravičan prema Zrenjaninu

     

    Božidar Maljković je u pratnji domaćina obišao i Aleju velikana i sportski kompleks u Karađorđevom parku. Položio je cveće na spomen-biste dr Ferenca Kemenja, osnivača modernih olimpijskih igara i bliskog saradnika Pjera de Kubertena, i Vilmoša Locija, prvog jugoslovenskog košarkaša sa sto odigranih utakmica u nacionalnom timu.

     

    Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da su u Briselu bili pravični kada su laskavo priznanje „Evropski grad sporta“ dodelili gradu kao što je Zrenjanin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Žitištani u Petrovgradu: Počeli u isto vreme i od tada nižu dobre rezultate

     

    – U Olimpijskom komitetu Srbije veoma poštujemo ovaj grad, tradiciju, sve njegove sportiste. Olimpijski komitet u mnogim gradovima organizuje različita takmičenja i trudićemo se da u našem fokusu bude i Zrenjanin – istakao je Maljković.

     

    božidar maljković u zrenjaninu

     

    Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da je titula „Evropski grad sporta“ svojevrsna prekretnica za Zrenjanin, kada je u pitanju promocija sportskih rezultata i tradicije prisutne u ovom gradu.

     

    – Jedan od važnih segmenata te promocije je i olimpijski pokret i njegove veze sa našim gradom. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je još od Melburna i Olimpijskih igara 1956. godine Zrenjanin na svim igrama imao predstavnike, to dovoljno govori o olimpizmu u našem gradu. Svedoči i o tome da retko koji grad u našoj zemlji, pa i u Evropi, baštini tako dugu olimpijsku tradiciju – rekao je Salapura.

     

    On je podsetio da je grad na Begeju na olimpijskim igrama do sada predstavljalo 47 sportista, trenera, sudija ili funkcionera. U Zrenjanin su stigle i 23 olimpijske medalje.

     

    Ovom prilikom predsednik OKS je uručio Gradu Zrenjaninu zahvalnicu Olimpijskog komiteta Srbije. Zahvalnica je dodeljena za sveukupan doprinos sportu i negovanju olimpijskih vrednosti.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport