• Povratak braće: Luka i Mateja Bosić ponovo brane boje Proletera

    Vaterpolo klub Proleter iz Zrenjanina uveliko se priprema za početak takmičarske sezone u Prvoj A ligi i borbu za odlazak u elitno društvo. U toj borbi svoj nesebičan doprinos daće i braća Luka i Mateja Bosić, sjajni igrači koji su i ponikli u ovom klubu, i koji su odlučili da se vrate u redove Proletera. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Povratak braće: Luka i Mateja Bosić ponovo brane boje Proletera

    Vaterpolo klub Proleter iz Zrenjanina uveliko se priprema za početak takmičarske sezone u Prvoj A ligi i borbu za odlazak u elitno društvo. U toj borbi svoj nesebičan doprinos daće i braća Luka i Mateja Bosić, sjajni igrači koji su i ponikli u ovom klubu, i koji su odlučili da se vrate u redove Proletera.

     

    – Očekivanja za ovu sezonu su svakako najviša moguća. To podrazumeva prvo mesto u A ligi Srbije i plasman u Super ligu. Doveli smo nekoliko starijih igrača od kojih se očekuje da svojim iskustvom pomognu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Takođe, napomenuo bih da je ovo odlična prilika da se naši mlađi igrači iz Zrenjanina ugledaju i nauče što više od svojih budućih saigrača. Imaće priliku da se svojim trudom i zalaganjem nametnu treneru i na osnovu rezultata i napretka dobiju što bolju minutažu u utakmicama koje su pred nama – kaže za portal zrenjaninski.com Luka Bosić.

     

    Kao razlog zbog kojeg su se on i njegov mlađi brat Mateja Bosić vratili u matični klub navodi šansu da Zrenjanin dobije još jednog superligaša.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vaterpolisti Proletera uveliko se pripremaju za nastup u Prvoj A ligi

     

    – Počevši od letnje lige 2019. godine, VK Proleter ima uzlaznu putanju i mi želimo da tako ostane i ove godine. Pred nama je težak zadatak. U ovogodišnjem takmičenju učestvuje nekoliko veoma kvalitetnih ekipa koje imaju iste ambicije kao i mi. Žao nam je što ovom prilikom ne možemo da pozovemo navijače na tribine zbog trenutne situacije sa koronom. Međutim, nadamo se da će se stanje popraviti što pre i da će se sve vratiti u normalu – ističe Luka.

     

    luka i mateja bosić
    Foto: Sreten Pantelić

     

    Luka nosio kapitensku traku, Mateja bio prvak Vojvodine

     

    Luka je u sezoni 2018/2019. predvodio zrenjaninske vaterpoliste koji su se tada plasirali u viši rang takmičenja – Prvu B ligu. Iako veoma mlad, dvadesetdvogodišnji Luka je u pretprošloj sezoni zadužio kapitensku traku, a nakon sjajnog uspeha je odlučio da se povuče iz Proletera. Međutim, sezonu kasnije, ponovo se vratio u svoj matični klub.

     

    Ovaj uzorni sportista, inače, vaterpolom se bavi od svoje sedme godine. Do svoje šesnaeste godine bio je član VK Proleter. Nakon toga je odlučio da promeni sredinu i ode u jedan od najboljih centara za razvoj mladih igrača u vaterpolu – Kragujevac. Nastupao je i za VK Valjevo i VK Beograd, gde se kalio u regionalnoj i A ligi.

     

    Mateja Bosić je rođen u Zrenjaninu 25. septembra 2002. godine. Vaterpolom se bavi od svoje osme godine. Sa VK Proleter je bio prvak Vojvodine dva puta. U sezoni 2016/17. je osvojio treće mesto u mađarskoj regionalnoj vaterpolo ligi. I sve to u mlađim kategorijama. Nakon toga je usledio poziv KVK Radnički iz Kragujevca, što je za njega predstavljalo veliki izazov, ali i nagradu za dotadašnje uspehe. Kao član tog kluba dva puta je bio šampion Kupa Srbije i jednom šampion Prvenstva Srbije za juniore.

     

    Kao najveći uspeh ističe učešće na juniorskom Evropskom prvenstvu u Tbilisiju 2019. godine, gde je reprezentacija Srbije zauzela šesto mesto u veoma jakoj konkurenciji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport